Đuranović: Martinići i ovog ljeta bez urednog snabdijevanja vodom

Preokret pisao predsjedniku Opštine, kako bi se obezbijedilo da mještani imaju sigurnu i čistu vodu

4446 pregleda 6 komentar(a)
Đuranović, Foto: Preokret
Đuranović, Foto: Preokret

Stanovnici Martinića u Danilovgradu ni ovog ljeta nemaju uredno snabdijevanje vodom za piće, što zajedno sa sve gorim putem i učestalim nestajanjem struje zbog kvarova na lokalnom dalekovodu, čini život sve težim, a za pojedine mještane nesnosnim, saopštio je Zdravko Đuranović iz Preokreta za Danilovgrad.

Kazao je da su dans uputili dopis predsjedniku Opštine da u što skorijem roku obezbijedi da mještani Martinića imaju sigurnu i čistu vodu, kako bi im se "stvorili osnovni uslovi za život".

Đuranović je rekao da su očekivali da će put, voda i struja biti prioritet novom rukovodstvu za područje u kojem živi najmanje 20 odsto Danilovgrađana. "Međutim, put je u sve gorem stanju, struja sve češće nestaje, a za vodu idemo ili kod prijatelja u susjedna sela ili punimo rezervoare tokom noći", napominje on.

Vodovod je, dodaje, iskopao bunar za napajanje Martinića pitkom vodom, ali pumpa još nije instalirana iako je prošlo devet mjeseci otkako je došlo novo rukovodstvo.

"Pravo na vodu je pravo koje je potrebno za ostvarivanje drugih ljudskih prava i ako nemamo pravo na vodu, onda ne možemo ostvariti ni druga naša prava", ističe Đuranović.

Bonus video: