Virpazar: Dvosatna blokada regionalnog puta zbog "saobraćajnog haosa"

"Kroz Virpazar se ne može proći, nema nikakve regulacije, ni saobraćajne ni komunalne policije. Nama koji živimo u dijelu Crmnice prema Krajini život je zagorčan svake sezone", rekao je jedan od mještana

17429 pregleda 17 komentar(a)
Virpazar, arhiva, Foto: Shutterstock
Virpazar, arhiva, Foto: Shutterstock

Mještani crmničkih sela Godinje, Zabes, Seoca i Krnjice, kao i samog Virpazara i Murića iz Mjesne zajednice Šestani, danas su na kamenom mostu dva sata blokirali saobraćaj na regionalnom putu preko Sutormana.

Okupili su se u znak protesta zbog saobraćajnog haosa i, kako su rekli - potpune nefunkcionalnosti tog mjesta u ljetnjoj turističkoj sezoni, nerada Mjesne zajednice, ali i ostalih organa države, prenosi barski Feral.

"Ovo su problem koji nas muče godinama, stalno se žalimo i niko na nam ne okreće glavu, od Mjesne zajednice Virpazar Crmnica, preko Opštine Bar, do same države. Kroz Virpazar se ne može proći, nema nikakve regulacije, ni saobraćajne ni komunalne policije. Nama koji živimo u dijelu Crmnice prema Krajini život je zagorčan svake sezone. Ovaj naš čin nema nikakvu političku pozadinu, već je usmjeren isključivo ka konačnom rješavanju ovakve situacije. Ne bude li adekvatnog odgovora nadležnih, naš sljedeći potez biće blokada magistrale", rekao je u ime demonstranata Zoran Leković.

Marko Đurišić iz Zabesa naglasio je, kako prenosi Feral, da su korijeni nezadovolsjtva mještana "mnogo dublji od samog saobraćajnog haosa".

"Ovdje je osnovni problem potpuna nefunkcionalnost Virpazara u ljetnjoj sezoni. Želim da istaknem da u ovom protestu na Virpazaru nismo jedinstveni, jer ima onih, povlašćenih, kojima ovakav haos i te kako odgovara, a sve to zato što Opština i država apsolutno ništa ne rade da urede ovu situaciju", rekao je on.

Bonus video: