Otjerao ljude sa plaže zbog burkinija, Fejzić: Valjda je u "oslobođenoj" Crnoj Gori legalno i legitimno mrziti muslimane

Jedna od žena kaže da će da idu, ali da želi da zna razlog, a muškarac koji ih tjera kaže "zato što mrzim muslimane"

84552 pregleda 603 reakcija 125 komentar(a)
Muškarac koji tjera ljude, Foto: Facebook
Muškarac koji tjera ljude, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.08.2023. 21:01h

Na društvenoj mreži Fejsbuk danas se pojavio video na kome se vidi da muškarac koji je zakupac plaže Rocky beach u Utjehi u Baru tjera grupu ljudi.

On ih sa plaže tjera zbog djevojke koja nosi burkini.

Jedna od žena kaže da će da idu, ali da želi da zna razlog, a muškarac koji ih tjera kaže "zato što mrzim muslimane".

Burkini je kupaći kostim koji pokriva cijelo tijelo.

Fejzić Vladi: Jeste li na pravom putu?

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić je ovim povodom saopštio da lično poznaje porodicu Agović, koja je imala neprijatnosti na plaži u Baru.

"Valjda je u "oslobođenoj" Crnoj Gori legalno i legitimno mrziti muslimane. U Belgiji se može živjeti i poštovati različitost u ovoj Crnoj Gori valjda ne", napisao je Fejzić na Tviteru.

On je upitao Vladu Crne Gore - jeste li na pravom putu?

BS Bar: Policija i tužilaštvo da ispitaju sve okolnosti događaja

Opštinski odbor (OO) Bošnjačke stranke (BS) Bar saopštila je da poziva nadležne organe, policiju i tužilaštvo, da ispitaju sve okolnosti događaja koji se desio na plaži Utjeha u Baru.

Oni su dodali da se na snimku vidi apsolutno neprihvatljivo i diskriminatorsko ponašanje prema jednoj osobi, motivisano, kako se može zaključiti sa snimka, njenom vjerskom pripadnošću.

Lola: Incident u Baru refleksija rastuće mržnje i netrpeljivosti prema drugačijem

Predsjednice Alijanse žena Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanica u Skupštini Crne Gore je u objavi na Tviteru kazala da je incident koji se desio u Baru refleksija rastuće mržnje i netrpeljivosti prema drugačijem.

"Incident koji se desio na plaži Utjeha u Baru refleksija je rastuće mržnje i netrpeljivosti prema drugačijem, ali i poremećenom odnosu prema jednakim mogućnostima i slobodama u Crnoj Gori. Nedopustivo je sijanje mržnje po vjerskoj osnovi", napisala je Lola na Tviteru.

Bonus video: