Planinski festival "Pljevlja 2023" od 11. do 13. avgusta

Program manifestacije počinje u petak, u centru Pljevalja

3931 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PSCG
Foto: PSCG

Iz Planinarskog saveza Crne Gore pozvali su planinare, ljubitelje prirode i ostale ljude dobre volje na manifestaciju Planinski festival "Pljevlja 2023" koji se ove godine od 11. do 13. avgusta održava u Pljevljima.

Program manifestacije počinje u petak, 11. avgusta u centru Pljevalja, u 20 časova, a za prvu noć predviđena je promocija novog broja časopisa “Planinarske novine”, predstavljanje Kluba vojnih planinara “Kapetan”, prikaz dokumentarnog filma “Crnogorska ekspedicija Olimp 2022”, dokumentarnog filma “Pljevlja na krovu Crne Gore”.

Nakon toga, za posjetioce je organizovan koncert.

pfp
foto: PSCG

"U subotu ćemo ići u obilazak atraktivnih meandara rijeke Ćehotine i slušati priču o nevjerovatnom arheološkom blagu pljevaljskog kraja, koju će nam predstaviti JU “Zavičajni muzej Pljevlja”. Uslijediće posjeta Husein-pašinoj džamiji, manastiru Svete Trojice i gradskom parku “Vodice”. Popodne ćemo se sopstvenim vozilima uputiti ka selu Vrba, odakle slijedi organizovani prevoz do mjesta Trišova poljana, gdje će biti podignut kamp. Nedelja je predviđena za uspon na najviši vrh planine Ljubišnje... Dok budemo uživali u pogledu na okolne planine, članovi KVP “Kapetan” će nas upoznati sa geografskim odlikama ovog kraja", kazali su iz PSCG.

Bonus video: