Borovinić Bojović ugostila delegaciju Privredne komore Srbije: Podrška inicijativama ženskog preduzetništva

"Direktorica Sektora preduzeća Privredne komore Srbije Branislava Simanić je predložila da se potpiše Memorandum o saradnji između PKS i Glavnog grada sa perspektivom da se u budućnosti osnuje i Regionalni savjet poslovnih žena Srbije i Crne Gore", navodi se u saopštenju Glavnog grada

3528 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PG Biro
Sa sastanka, Foto: PG Biro

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović primila je danas delegaciju preduzeća Privredne komore Srbije. Kako je saopšteno iz Glavnog grada, ona je tom prilikom kazala da podržava inicijative koje se tiču ženskog preduzetništva, uz ocjenu da se radi o svjetskim inicijativama.

"Uvažene gošće iz Privredne komore Srbije razgovarale su sa predsjednicom parlamenta Jelenom Borovinić Bojović i sekretarom za podršku poslova zajednica Šućom Orahovcem, o mogućnostima uspostavljanja saradnje, saradnje sa saradnjom", navodi se u saopštenju.

Direktorica Sektora preduzeća Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić kazala je, kako se navodi, da je da u toj instituciji sistemski podržavaju žensko preduzetništvo, jer veruju da u njemu postoji značajan resurs novog zapošljavanja, te da su posebno usmjereni na uspostavljanje regionalne saradnje i umrežavanja.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: PG Biro

Ona je predložila, dodaje se u saopštenju, da se potpiše Memorandum o saradnji između PKS i Glavnog grada sa perspektivom da se u budućnosti osnuje i Regionalni savjet poslovnih žena Srbije i Crne Gore.

Borovinić Bojović je podržala takav predlog, dodaje se u saopštenju.

"Privredna komora Srbije je za nas veoma važan partner. Naši odnosi sa Srbijom jesu i treba da budu ne samo prijateljski, već i bratski i sestrinski. Zainteresovani smo za sve vrste saradnje", dodala je Borovinić Bojović.

Ona je rekla da se, kako je saopšteno, već radi na organizaciji sastanka u Podgorici između privrednih komora dvije države, ocijenivši da bi jedna od važnih tema na tom susretu mogla da bude upravo žensko preduzetništvo.

"Sekretar za podršku biznis zajednici Glavnog grada Šućo Orahovac ocenio je da je žensko preduzetništvo jedan od glavnih pokretača preduzetništva u Podgorici, podsjećajući da u njoj živi jedna trećina stanovništva i da u ukupnom BDP-u učestvuje sa čak 60 posto", saopšteno je iz Glavnog grada.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: PG Biro

Prevredna komora Srbije već je potpisala Memorandu o saradnji sa Opštinom Herceg Novi, čiji je sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Nenad Vitomirović, koji je, takođe prisustvovao sastankiu, predstavio kako funkcioniše saradnja sa preduzetnicama u ovom primorskom gradu.

Sastanku su prisustvovale i Jelisaveta Čolanović, otpravnica poslova Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori, i Nevenka Ćirović, generalna konzulka Crne Gore u Republici Srbiji, koja je i organizator posjete ove delegacije našoj državi.

Bonus video: