Brković kao odbornik Glavnog grada čestitao vjenčanje pozivom 'dogodine u Prizrenu'; Brković: Demokratija na djelu

Brković "Vijestima" kazao da je poziv na vjenčanje prihvatio isključivo zbog svojih prijatelja koji stupaju u bračne vode, kao i da ne bi prisustvovao registraciji životnog partnerstva lica istog pol jer ima "prigovor savjesti"

60598 pregleda 222 reakcija 210 komentar(a)
Brković, Foto: Screenshot
Brković, Foto: Screenshot
Ažurirano: 10.08.2023. 19:35h

Odbornik u Skupštini Glavnog grada Milivoje Brković, iskoristio je to što je po funkciji prisustvovao sklapanju braka da mladencima čestita, između ostalog, i pozivom "dogodine u Prizrenu".

Brković je objavio da je u ime Skupštine Glavnog grada kao odbornik prisustvovao vjenčanju.

Objavljeni video opisao je rečenicom "završno slovo ljubavi zbog sklapanja braka kod četničke porodice Vojvodić".

"Dogodine na krštenje, dogodine na Lovćenu, dogodine u Prizrenu", čuje se na videu koji je Brković podijelio na svom profilu na mreži X, nekadašnjem Tviteru.

Brković je na izborima u Podgorici bio kandidat liste "Aleksa Bečić - Demokrate - Ujedinjena Crna Gora - Demos - Idemo ljudi!".

On je funkcioner Ujedinjene Crne Gore.

Na pitanje "Vijesti" kako objašnjavaš svoje navode na vjenčanju i poziv "dogodine na Lovćenu, dogodine u Prizrenu", Brković je odgovorio:

"Slovo ljubavi jednog bračnog para ne treba da se politizuje i bude tema medija pokušavajući kompromitovati jednog odbornika koji je sklapao brak svojih dugogodišnjih prijatelja. To je valjda nešto što je prirodno u svim evropskim zemljama. Ono za šta se programski zalažemo kao ozbiljni političari ne smijemo kršiti, jer nam je neko na osnovu toga ukazao povjerenje. Elem, Njegoševa kapela na Lovćen je naš decenijski cilj kao jednog pravoslavnog korpusa, ali isto tako i povratak na okupiranu teritoriju Kosovo i Metohiju".

Kazao je i da ne očekuje da zbog događaja parovi ubuduće odbiju njegovo prisustvo vjenčanju.

"Od parova ne očekujem ništa, naprotiv, ja sam ovaj poziv prihvatio isključivo zbog svojih prijateljima koji stupaju u bračne vode. Ono što je ohrabrujuće za neistomišljenike, jeste da postoje i drugi odbornici tako da mogu sami da biraju. Demokratija je na djelu".

Brković je odgovarajući na pitanje "Vijesti" rekao i da ne bi prisustvovao registraciji životnog partnerstva lica istog pola.

"Naravno da ne bih prihvatio taj vid registracije, jer imam prigovor savjesti. Odbornik sam koji baštini tradicionalne i porodične vrijednosti i tako će biti i u budućnosti. Istrajaću u svim budućim aktivnostima, a besprizorna hajka i atak medija i NN lica na mene je smiješan i za ignorisanje", poručio je Brković.

"Vijesti" su pitanja uputile i Ujedinjenoj Crnoj Gori i Glavnom gradu.

Bonus video: