Dvije nove ljekarke u Kolašinu

Pojačanje kadra u Domu zdravlja u opštini na sjeveru države

9794 pregleda 131 reakcija 6 komentar(a)
Dom zdravlja u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Dom zdravlja u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

U kolašinskom Domu zdravlja odnedavno rade dvije nove ljekarke, a kako su saopštili iz te ustanove, riječ je o dr Nataši Knežević, specijalistkinji pedijatrije i dr Mileni Lalić, specijalistkinji porodične medicine.

Pojačanje kadra više puta je najavljivano je iz Doma zdravlja, a kako kaže Milan Marković, dolazak dvije doktorke u Kolašin dodatno će unaprijediti primarnu zdravstvenu zaštitu u tom gradu.

On podsjeća da je do sada u toj ustanovi radilo 12 ljekara, od kojih su dvoje na dužem bolovanju, pa je je dugoročniji problem bio nedostatkom jednog pedijatra i dva izabrana doktora za odrasle.

Kvalitetan odgovor na potrebe pacijenata, tvrdi on, u ranijem periodu obezbjeđivan je ugovorima o dopunskom radu sa pojedinom ljekarima.

Pored pet stalno zaposlenih, kolašinski Dom zdravlja angažuje još desetak specijalista. Većina u tu ustanovu dolaze, u zavisnosti od broja pacijenta, jednom nedjeljno ili jednom u 15 dana.

Kolašinci u svom gradu sada mogu da obave preglede kod reumatologa, endokrinologa i neurohirurga, a među eksternim konsultantima su i kardiolog, urolog, ortoped, pneumofiziolog, neuropsihijatar, oftalmolog, fizijatar…

Radiolog dr Nikola Damjanović je u septembru prošle godine došao sa specijalizacije, a ranije se vratio u Kolašin i pedijatar dr Momčilo Vukčević.

Radi pružanja usluga sistematskih i sanitarnih pregleda povremeno su, kaže Marković, angažovani i doktori medicine rada, mikrobiolozi, epidemiolozi i psiholozi.

Bonus video: