FOTO U četvrtak održana manifestacija "Slikamo Podgoricu", učestvovali najmlađi

“Broj djece i odraslih koji su došli danas ovdje najbolje pokazuje koliko im ovo sve znači. Umjetnost spaja ljude i to najbolje vidimo danas ovdje”, rekla je umjetnica i grafička dizajnerka Hajdana Kostić

2672 pregleda 5 komentar(a)
Detalj sa manifestacije "Slikamo Podgoricu", Foto: PG Biro
Detalj sa manifestacije "Slikamo Podgoricu", Foto: PG Biro

Glavni grad Podgorica i Lokalna turistička organizacija organizovali su u četvrtak manifestaciju “Slikamo Podgoricu”. U Podgoričkom parku okupio se veliki broj djece ali i odraslih koji su željeli da pokažu svoja umijeća, prenosi Mediabiro.

“Cilj ove manifestacije je promocija zdravih stilova života, odnosno što više boravka u prirodi i na otvorenom. Takođe, cilj je otkrivanje i razvijanje kreativnih vrlina i sposobnosti kod djece ali i odraslih”, kazala je direktoriva TO Podgorica Irena Rogošić.

Kako su kazali u saopštenju, najmlađi učesnici manifestacije prisustvovali su u radionici vajanja sa glinom u čemu im je pomagala Iva Ivanović iz škole “Moj Imaginarijum”.

“Nijesam očekivala da će biti ovoliko djece i mislim da su njima potrebne ovakve manifestacije. Mi smo danas ovdje vajali i vidim da su sva djeca bila oduševljena”, kazala je Ivanović.

Osim mališana svoje vještine pokazali su i odrasli i to kroz radionicu slikanja koju je, kako se navodi, vodila umjetnica i grafička dizajnerka Hajdana Kostić.

“Broj djece i odraslih koji su došli danas ovdje najbolje pokazuje koliko im ovo sve znači. Umjetnost spaja ljude i to najbolje vidimo danas ovdje”, rekla je Kostić.

Manifestacija “Slikamo Podgoricu” nastavlja se, kako su kazali, narednog četvrtka, a Rogošić kaže da će manifestacija biti namijenjena najmlađima i održaće se u dječijem parku na Kruševcu.

Bonus video: