Nikolić: Božović finansira IN4S preko ofšor destinacija kako bi širio mržnju

Portparol DPS-a kazao je kako rektor UCG-a "nastavlja da se izrugava institucijama države u kojoj obavlja jednu od najvažnijih funkcija"

12134 pregleda 51 reakcija 52 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić optužio je rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića za širenje vjerske i nacionalne mržnje putem portala IN4S čiji je, kako tvrdi Nikolić, Božović nezvanični vlasnik koji taj medij "finansira preko ofšor destinacija".

Kazao je da je podatak sa tog portala, gdje se kao glavni i odgovorni urednik navodi kubanski bokser Feliks Savon, ruganje s institucijama.

"Kubanski bokser Feliks Savon glavni je i odgovorni urednik portala IN4S čiji je nezvanični vlasnik rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović. Očigledno je da rektor, koji je i dalje administator stranice IN4S na Facebook-u, nastavlja da se izrugava institucijama države u kojoj obavlja jednu od najvažnijih funkcija pri čemu direktno krši postojeće pravne propise", saopštio je Nikolić.

Pozvao je nadležne da sankcionišu pomenuti portal.

"Očigledno da sve ovo nije dovoljno da institucije konačno preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i sankcionišu ovakvo djelovanje neregistrovanog kvaziportala koji radi suprotno zakonu i kojeg rektor Božović finansira preko offshore destinacija kako bi u Crnoj Gori širio vjersku i nacionalnu mržnju i promovisao ideju velikosprskog nacionalizma", dodao je portparol DPS-a.

Poručio je da ta stranka "neće ćutati":

"Već ćemo nastaviti da ukazujemo na nezakonito djelovanje rektora i IN4S-a jer će veoma brzo Crna Gora dobiti ponovo državno odgovornu Vladu koja će se pozabaviti svima onima koji na ovakav način atakuju na najvažnije crnogorske vrijednosti", zakljio je on.

Bonus video: