Rekonstruisan dio krova Doma zdravlja Mojkovac, novi trotoar oko objekta

Radovi izvedeni zahvaljujući donaciji Bugarske

3621 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Opština Mojkovac
Foto: Opština Mojkovac

U Mojkovcu je završen projekat rekonstrukcije dijela krova Doma zdravlja „Boško Dedejić“ i uređenja prostora oko objekta, zahvaljujući donaciji Ambasade Bugarske od 35.000 eura, iz decembra prošle godine.

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić uputio je zahvalnost toj ambasadi na izuzetno važnoj donaciji.

„Završetak ovog projekta umnogome će poboljšati rad i kvalitet ovog zdravstvenog centra. Veliku zahvalnost dugujemo narodu Bugarske i još jednom smo pokazali dobar primjer saradnje dvije države. Uvjeren sam da će ta saradnja biti nastavljen te da će ovakvih i sličnih projekata biti i u budućnosti“, rekao je Delić, obraćajući se ambasadoru Bugarske Stefanu Dimitrovu, kako je saopšteno iz Opštine.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić zahvalio je i čestitao učesnicima projekta, Opštini Mojkovac, Ambasadi Bugarske i Domu zdravlja na uspješno sprovedenim aktivnostima.

''Posebno želim da zahvalim gospodinu Dimitrovu i bugarskoj ambasadi na prepoznavanju prioriteta kroz ulaganje u zdravstvo, kao i lokalnoj samoupravi, na čelu sa predsjednikom Veskom Delićem, koji je sa svojim timom uspješno učestvovao u sprovođenju projekta. Ovakav pristup je pokazni primjer kako opštinske vlasti pomažu institucije u svom mjestu, a vjerujem da bi zdravstvo i zdravstvena infrastruktura uvijek trebali biti u vrhu prioriteta'', poručio je Šćekić

Ministar je posebno istakao posvećenost osoblja mojkovačkog Doma zdravlja na čelu sa direktorom, doktorom Milojem Zejakom, koji, kako je naglasio, ''svakodnevno radi na unapređenju usluge i zdravstvene zaštite za pacijente, kako kroz infrastrukturna ulaganja tako i kadrovska''.

Dom zdravlja Mojkovac
foto: Opština Mojkovac

On je, kako je saopšteno, pohvalio rezultate Doma zdravlja u oblasti imunizacije, gdje ta ustanova ima 100 odsto vakcinisane djece MMR vakcinom, i kao takva se nalazi u vrhu zdravstvenih ustanova koje sprovode program imunizacije u Crnoj Gori.

Ambasador Dimitrov istakao je da je ovo deseti projekat bugarske zvanične razvojne pomoći koji se u Crnoj Gori realizuje od 2019. godine.

„U svjetlu odličnih bilateralnih odnosa naše dvije zemlje, sa posebnim ponosom obavještavam da je Republika Bugarska do sada donirala Crnoj Gori preko 400.000 eura za finansiranje sedam projekata iz oblasti zdravstva, dva u oblasti obrazovanja i jedan za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju“, rekao je Dimitrov.

On se zahvalio Deliću, koordinatorki projekta Ivani Medojević i Vasilu Durevu "na profesionalnosti, odličnoj organizaciji i postignutim rezultatima".

Zejak je uputio zahvalnost se vladi i građanima Bugarske na donaciji, kao i Opštini Mojkovac koja je ta sredstva usmjerila Domu zdravlja za sanaciju krova i uređenje prostora oko objekta.

Bonus video: