Euromost: Žalosno je što se Lalošević nije odazvao na otvaranje Eko kampa za mlade, bio je uredno pozvan

Iz Euromosta su kazali da su povodom Međunarodnog dana mladih u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za mlade RYCO organizovali trodnevni Eko kamp za mlade u mjestu Vusanje u opštini Gusinje, na kojem su učestvovali mladi iz Crne Gore i Srbije

8012 pregleda 10 komentar(a)
Sa Eko kampa u Vusanju, Foto: Euromost
Sa Eko kampa u Vusanju, Foto: Euromost

Žalosno je, što se na otvaranje Eko kampa za mlade nije odazvao ministar za sport i mlade Vasilije Lalošević, iako je bio uredno pozvan, saopšteno je iz nevladine organizacije (NVO) Euromost.

Oni su kazali da su povodom Međunarodnog dana mladih u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za mlade RYCO organizovali trodnevni Eko kamp za mlade u mjestu Vusanje u opštini Gusinje, na kojem su učestvovali mladi iz Crne Gore i Srbije.

Kako su naveli iz Euromosta ovo je peta godina od kako ova organizacija, organizuje eko kampove za mlade u Crnoj Gori i u planu je da ih od naredne godine organizuju u Srbiji u opštini Priboj, na poziv te Opštine, čiji su predstavnici prisustvovali otvaranju Eko kampa za mlade.

"U ovogodišnjem Eko kampu za mlade su učestvovali mladi iz Bijelog Polja, Berana, Rožaja, Gusinja, Podgorice, Bara, Priboja i Prijepolja. ​Mladi su kroz ovogodišnji Eko kamp prolazili radionice i obilazili prelijepa područja Prokletija", piše u saopštenju Euromosta.

"Žalosno je, što se na otvaranje Eko kampa za mlade nije odazvao ministar za sport i mlade Vasilije Lalošević, iako je bio uredno pozvan, iako se obilježavao Međunarodni dan mladih, pa da se obrati mladima sa sjevera Crne Gore i regiona, dok je na drugoj strani, svoje vartepoliste sa juga u isto vrijeme u Opštini Plav, blizu Eko kampa za mlade, zajedno sa predsjednikom Opštine Plava Nihadom Canovićem prikazivao kao neki spas za sjeverni region, koji se takođe zajedno sa predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić nijesu pojavili, iako su uredno pozvani", piše u saopštenju Euromosta.

Iz te NVO su pozvali opštine na sjeveru i Vladu Crne Gore, sadašnju i buduću, i Ministarstvo za sport i mlade, da shvate da su mladi na sjeveru Crne Gore budućnost Crne Gore i da će njihovim nastavljanjem masovnog napuštanja sjevernog regiona, ako se ne zaustavi njihov odlazak, izgubiti sjeverni region, a sa time i čitava Crna Gora.

"NVO Euromost je prepoznata u regionu kao organizacija koja okuplja veliki broj mladih iz čitavog regiona i planira da sa mladima obilazi čitav region, gdje će se mladi kroz prelijepa prirodna područja družiti i širiti prijateljstva", naveli su iz Euromosta.

Bonus video: