Vučićević: Nije ni trebalo da ja platim

Direktor Mediteranskog sportskog centra odbacuje optužbe bivšeg direktora

15410 pregleda 5 komentar(a)
Vučićević, Foto: Vuk Lajović
Vučićević, Foto: Vuk Lajović

Direktor Mediteranskog sportskog centra (MSC) Nikola Vučićević odbacio je optužbe bivšeg direktora tog budvanskog opštinskog preduzeća i odbornika Građanskog pokreta URA Ivana Ivanovića, navodeći da kaznu od 500 eura koju je izrekla Inspekcija rada je platio MSC pošto je na njega kao subjekta nadzora glasila.

Ivanović je optužio Vučićevića da kaznu, koju je trebalo iz svoga džepa da plati, je platila firma, te da će zbog toga podnijeti krivičnu prijavu, a zatražio je i njegovu ostavku.

“Ovim putem poručujemo da je kazna od 500 eura koju je navodno trebalo da plati izvršni direktor Nikola Vučićević shodno Zaključku o izricanju novčane kazne glasila na subjekt nadzora, tj. na smo preduzeće D.O.O. 'Mediteranski sportski centar' Budva kao subjekt nadzora. Izrečena kazna je shodno tome i plaćena od strane preduzeća MSC. Stoga nije bilo nikakve zloupotrebe položaja od strane izvršnog direktora”, navedeno je u reagovanju koje potpisuje Vučićević.

Povodom nesrećnog događaja na travnatim terenima na Jazu, kako je navedeno, poručuje da nisu inscenirali, niti organizovali nikakav linč vlasnika pomenutog zemljišta.

“Sam neprijatan događaj se dogodio usljed neplaniranih i nesrećnih okolnosti. Kao preduzeće koje je bilo dužno da upravlja pomenutim terenima smatramo da smo svoj posao radili savjesno, odgovorno, efikasno i u službi budvanskog sporta, što dokazuje i bezbroj održanih turnira na pomenutim terenima u organizaciji MSC, što potvrđuju i nagrade dobijene za organizaciju istih. Gospodin Ivanović tvrdi da je u vrijeme dok je on bio izvršni direktor preduzeća bilo 25 zaposlenih, i da je to dovoljan broj zaposlenih. Slažemo se da je to bio dovoljan broj zaposlenih za jedan objekat, međutim s obzirom da smo pod našom upravom dobili još dva sportska objekta na upravljanje (travnati tereni na Jazu i travnati tereni na Lugovima) radi redovnog održavanja pomenutih objekata javila se potreba za zaposlenjem dodatnih radnika, što je i urađeno i što je dovelo do opravdanog povećanja zaposlenih”, navodi se u reagovanju i dodaje:

“Ivanović tvrdi da ljudi koji rade u 'MSC' Budva nemaju gdje da sjednu, niti borave i “pouzdano” zna da bar polovina nikad nije došla u Sportski centar. Ovim putem tvrdimo da svi zaposleni u našem preduzeću imaju odlične uslove za rad, kao i da su prostorije za boravak zaposlenih obezbijeđene i opremljene za sve radnike. Isto tako eksplicitno tvrdimo da svi naši zaposleni svoje radne zadatke obavljaju u propisanom radnom vremenu, na svojim propisanim radnim mjestima. Gos. Ivanović tvrdi da imamo dva magacionera, a da u MSC nema magacina. Da, potvrđujemo da imamo dva magacionera, isto tako potvrđujemo da imamo nekoliko prostorija koje služe za ostavu, tj. koje se praktično koriste kao magacini. Sami magacioneri su potrebni radi obavljanja praktičnih magacionerskih poslova, tipa: vodi evidenciju opreme koja se nalazi u MSC-u, vrši prijem, evidenciju i izdavanje materijala...., detaljnije opis radnih obaveza magacionera koji su zaposleni u našem preduzeću možete pročitati u našem Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta iz 2021. godine, koji se nalaz na našem oficijalnom sajtu”, ističe se u reagovanju.

Kako se dodaje radno mjesto magacioner je predviđeno u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta iz 2017. godine, prije početka mandata sadašnjeg izvršnog direktora, znači nije inovacija sadašnjeg rukovodstva.

“Ivanovoć dovodi i u pitanje da li je potrebno radno mjesto kafe kuvarice - server, i ironično se pita da li smo otvorili možda restoran??? Poručujemo da smatramo radno mjesto opravdanim iz prostog razloga, jer kao preduzeće u službi budvanskog sporta, vrlo učestalo dočekujemo ugledne sportske delegacije iz naše zemlje i inostranstva za koje smatramo da moraju biti uvjek domaćinski dočekani, sve u cilju promocije budvanskog sporta i samog našeg grada. Shodno tome smatramo da je navedeno radno mjesto opravdano, jer sam server koji je u svakom trenutku spreman da usluži različite delegacije je puno bolje rješenje od loše improvizacije. Gos. Ivanović se pita da li je opravdan 'veliki' broj zaposlenih poslije prestanka uprave preduzeća D.O.O. 'MSC' Budva na travnatim terenima na Jazu i na travnatim terenima na Lugovima. Ovim putem poručujemo da naše preduzeće i dalje upravlja travnatim terenima na Lugovima, dok naravno shodno poznatome naše preduzeće trenutno ne upravlja travnatim terenima na Jazu. Naša uprava na travnatim terenima na Lugovim (i nekad na Jazu) bila je u ime Opštine Budve. Znači shodno opštinskim interesima, mi smo vršili i nastavili da vršimo upravu na pomenutim terenima. Što se tiče samog pitanja da li je opravdan 'veliki' broj zaposlenih poslije prestanka uprave preduzeća D.O.O. 'MSC' Budva na travnatim terenima na Jazu i na travnatim terenima na Lugovima. Smatramo da je broj zaposlenih u preduzeću D.O.O. 'MSC' Budva i dalje optimalan, jer kao što smo naveli i dalje upravljamo travnatim terenima na Lugovima i očekujemo da u što skorijem roku od strane Opštine Budva dobijemo saglasnosti za upravljanje drugih sportskih objekata”, navodi se u reagovanju.

Kako ističe, Ivanović “tvrdi da smo ostvarili nula eura prihoda u prethodnoj 2022. godini i pita se od čega primamo plate”.

“Ovim putem poručujemo da je preduzeće D.O.O. 'MSC' Budva prije svega osnovano i služi kao preduzeće za podršku i razvoj budvanskog i crnogorskog sporta uopšte. Dokaz za to je i da se cijene naših usluga i pored rekordne inflacije u Republici Crnoj Gori nisu mijenjale u zadnjih nekoliko godina, i u vrijeme kad su se trenutno važeće cijene naših usluga usvojile od strane tadašnjeg saziva Skupštine opštine Budva bile su i više nego povoljne. Odgovorno tvrdimo da su cijene naših usluga najniže na primorju Crne Gore, a možda i u cijeloj našoj državi u odnosu na druge slične. Shodno navedenom zaposleni u D.O.O. 'MSC' Budva primaju plate iz zajedničkog budžeta Opštine Budva, kao i iz sopstvenih sredstava. Smatramo da je za javno preduzeće bitnija sama usluga i dostupnost od “golog” profita i mi svakako uvijek prije svega gledamo da pružimo odličnu uslugu i budemo dostupni za sportske organizacije i sportiste, sve u cilju promocije budvanskog sporta i našeg grada uopšte. Na kraju želimo da poručimo da je rukovodstvo našeg preduzeća više puta iniciralo višestrane sastanke između Opštine Budva i opštinskih organizacija i preduzeća sa jedne strane i NVO organizacija 'Jaz - Mrčevo polje' i 'Jaz plaža' sa druge strane, u cilju pronalaženja najboljeg rješenja za travnate terene na Jazu, prema kojem bi naše preduzeće nastavilo da upravlja pomenutim terenima, dok bi navedene NVO organizacije za to dobile pravednu nadoknadu. Zainteresovanost Opštine Budva da preko našeg preduzeća upravlja travnatim terenima na Jazu bila je isključivo radi interesa budvanskog i crnogorskog sporta uopšte. Razlozi za izbjegavanje sporazuma od strane NVO organizacija 'Jaz - Mrčevo polje' i 'Jaz plaža' je na tim subjektima da objasne. Smatramo kao što smo rekli, da smo sa travnatim tertenima na Jazu upravljali savjesno, odgovorno, efikasno i u službi budvanskog sporta i crnogorskog uopšte”, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: