Mojkovac: Planiraju 50 miliona eura investicija

Za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata novac će biti obezbijeđen iz lokalnog i državnog budžeta

5883 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Mojkovca, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Mojkovca, Foto: Dragana Šćepanović

Program uređenja prostora opštine Mojkovac usvojen je u lokalnom parlamentu, a sve aktivnosti u toj oblasti planirane su za treći i četvrti kvartal.

Prema Programu, za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata biće utrošeno više od 50 milona eura, a novac će biti obezbijeđen iz lokalnog i državnog budžeta.

Za ovu godinu, pored ostalog, planirane su dvije faze izgradnje puta Mojkovac - Vragodo, a radove će finansirati Uprava za saobraćaj. U planu je i izgradnja bazne stanice Žarski, žičara sa šestosjedom, ski-staze, te put Vragodo - Vrioci - Žarski katun, što će, kako piše u Programu, finansirati Uprava za javne radove.

Iz kapitalnog budžeta i sredstvima Uprave za kapitalne projekte, prema tom dokumentu, biće započeti i radovi višemilionske vrijednosti na ostatku infrastrukture za budući mojkovački ski-centar.

Za izgradnju gradskih saobraćajnica i asfaltiranje lokalnih puteva planirano je 463.000 eura, a za sanaciju klizišta u Gojakovićima oko 278.000. Prema Programu, nastavljaju se radovi i na sanaciji deponije u Podbišću, pored Tare, a za taj posao planiran je iznos od oko 4,3 milona eura.

Uređenje glavnog trga, planiraju Mojkovčani, takođe će finansirati Uprava za kapitalne projekte, a novo ruho centra varoši trebalo bi da košta milion eura.

Između ostalog, lokalna uprava programom najavljuje i nastavak radova na zgradi, koja je namijenjena socijalnom stanovanju u Rudnici, prilagođavanje objekata u javnoj upotrebi osobama s teškoćama u kretanju, skloništa za pse…

Izrada tehničke dokumentacije ove godine koštaće više od 640.000, a rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, u okviru procedura za najavljene projekte, oko 77.000 eura. Iz lokalne uprave objašnjavaju da ove godine nijesu planirali izmjenu planske dokumentacije na području opštine.

Iz kapitalnog budžeta i sredstvima Uprave za kapitalne projekte, prema tom dokumentu, biće započeti i radovi višemilionske vrijednosti na ostatku infrastrukture za budući mojkovački ski-centar

Bonus video: