Udruženje Roditelji: Učestvovanjem u humanitarnoj akciji obezbijedite pomoć za ugrožene, za početak školske godine

Broj žiro računa za donacije udruženja Roditelji u Hipotekarnoj banci je: 520- 34783-98

4593 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Udruženje Roditelji
Foto: Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji pozvalo je građane da učestvovanjem u humanitarnoj akciji ‘’Podijelimo, jer zajedno možemo više" doprinesu da se obezbijedi pomoć za socijalno ugrožene porodice, za početak nove školske godine.

Ova akcija, koja se organizuje 13. godinu zaredom ima za cilj da porodicama koje žive u siromaštvu u Crnoj Gori, pomogne da pripreme djecu za novu školsku godinu, obezbjeđujući im školski pribor, navodi se u saopštenju udruženja Roditelji.

"Kroz brojne programe i aktivnosti djeci koja žive u siromaštvu pružamo podršku u obrazovanju i socijalnoj integraciji u okviru socijalnog servisa Učionica Družionica", dodaje se.

U okvir socijalnog servisa Učionica Družionica spadaju:

  • Podrška u učenju - u toku čitave godine organizovanje individualnih časova i rad u grupama u savladavanju školskog gradiva, rađenje domaćih zadataka, motivisanje djece da ne odustanu od školovanja nakon osnovne škole.
  • Kreativne, edukativne i psihološke radionice u toku kojih djeca slikaju, igraju se ali i razvijaju socijalne vještine, uče o značaju obrazovanja, toleranciji, poštovanju različitosti.
  • Sportske aktivnosti – u saradnji sa velikim brojem klubova djeci omogućeno besplatno treniranje.

Građani mogu pomoći uplatom na žiro račun udruženja Roditelji ili odgovarajuće knjižare.

"Ukupan trošak po djetetu za potreban pribor da krenu spremni u novu školsku godinu iznosi oko 20 eura", piše u saopštenju.

Udruženje Roditelji će nabaviti potreban pribor, fotografisati donaciju, objaviti i poslati donatoru fakturu.

Broj žiro računa za donacije udruženja Roditelji u Hipotekarnoj banci je: 520- 34783-98

Bonus video: