Telekom ponosni sponzor Žičare Kotor-Lovćen: svakog utorka poklanjaju karte za vožnju

Telekom pojačao mobilni signal na trasi Žičare, za još lakše dijeljenje utisaka tokom vožnje

23936 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

Crnogorski Telekom je ponosni sponzor žičare Kotor-Lovćen, koja je prošle sedmice zvanično otvorena za turiste i građane Crne Gore. Žičara Kotor-Lovćen predstavlja novu turističku atrakciju u Crnoj Gori i na svojevrstan način obogaćuje turističku ponudu naše zemlje.

„Osim što kao najveća mreža u Crnoj Gori povezujemo ljude, Telekom je sada prijatelj projekta koji povezuje dvije najljepše tačke u ovom dijelu naše zemlje – Kotor i Lovćen, more i planinu. Prošle sedmice smo, uoči otvaranja Žičare, našim korisnicima preko društvenih mreža poklonili određeni broj karata, kako bi korisnici Telekoma bili među prvima koji će uživati u jedinstvenom pogledu na Boku kotorsku.

Karte za vožnju Žičarom ćemo poklanjati svakog utorka do kraja oktobra – zbog toga pozivamo korisnike da prate Instagram, Facebook i LinkedIn profile Crnogorskog Telekoma – i na taj način ćemo dati dodatni doprinos promociji ovog jedinstvenog projekta“, kazala je Gordana Spahić, rukovodilac za razvoj proizvoda i brend menadžment u Crnogorskom Telekomu.

Telekom je, osim sponzorstva projekta, uložio i u dodatni razvoj mobilne i optičke infrastrukture na lokaciji koja nije lako pristupačna.

„Telekom mreža je i zvanično najbrža mreža u Crnoj Gori, kao i mreža kroz koju svake godine prođe najviše gigabajta, a svaku priliku koristimo da kapacitet i snagu mreže dodatno unaprijedimo.

Tako smo za potrebe ovog velikog infrastrukturnog projekta pojačali mobilni signal na trasi žičare, kako bi svi naši korisnici mogli da uživaju u svim benefitima najbrže 4G i 5G mreže u zemlji, i svoje utiske tokom vožnje još lakše podijelli sa prijateljima i najbližima. Takođe, za potrebe ovog projekta lokaciju smo pokrili i optičkom mrežom, neophodnom za funkcionisanje žičare“, kazala je Spahić.

Početna stanica žičare polazi od lokacije Dub, u blizini tunela Vrmac u kotorskoj opštini, a vožnja se završava na lokalitetu Kuk na planini Lovćen.

Vožnja traje 11 minuta, a posjetioci se za to vrijeme penju sa 65m na 1.350m nadmorske visine, uživajući tokom vožnje u zadivljujućem pogledu na Bokokotorski zaliv.