Opština Kotor: Tri nova vozila za Komunalno preduzeće

"Kvalitet opreme, dostupnosti i cijena održavanja, te mogućnosti brzog i lakog servisiranja, bili su važni parametri u odlučivanju o kupovini vozila. Njihovo stavljanje u funkciju doprinijeće bržem i dugotrajnijem obavljanju osnovne djelatnosti od javnog interesa", saopšteno je iz Opštine Kotor

3496 pregleda 2 komentar(a)
Vozila kupljena za potrebe Komunalnog preduzeća u Kotoru, Foto: Opština Kotor
Vozila kupljena za potrebe Komunalnog preduzeća u Kotoru, Foto: Opština Kotor

Opština Kotor obezbijedila je Komunalnom preduzeću u tom gradu dva specijalna vozila za odvoz otpada i kamion sa dizalicom, saopšteno je iz te opštine.

"Vrijednost vozila, koja će od danas biti u upotrebi, iznosi 568.637,08 eura (sa PDV-om), a sredstva su obezbijeđena iz budžeta opštine", navodi se u saopštenju.

Vozila su stigla u period godine, kako su kazali iz Opštine Kotor, koji je izuzetno zahtjevan sa stanoviša održavanja gradske čistoće i predstavljaće značajno rasterećenje s obzirom na pritisak koji je postojao zbog gotovo svakodnevnih urgentnih servisnih intervencija i visokih izdvajanja za održavanje već dotrajalih vozila.

Vladimir Jokić (u sredini)
Vladimir Jokić (u sredini)foto: Opština Kotor

"Radna zapremina vozila za odvoženje smeća je šesnaest kubika. Vozila su njemačke proizvodnje. Mercedes Benz je proizvođač osnovnog vozila, dok je nadgradnja dijela za utovar i istovar smeća marke Faun Vriopres. Mercedes je, takođe, proizvođač šasije i motora kamiona sa dizalicom za rad na visini, a nadgradnja je firme Socage", dodaje se u saopštenju.

Komunalno Kotor od januara ove godine održava javnu rasvjetu u zoni morskog dobra, rekli su i dodali da nabavkom tog vozila su stvoreni osnovni uslovi za realizaciju tog posla ali i, prema njihovim riječima, za obavljanje te djelatnosti u drugim opštinskim reonima.

"Kvalitet opreme, dostupnosti i cijena održavanja, te mogućnosti brzog i lakog servisiranja, bili su važni parametri u odlučivanju o kupovini vozila. Njihovo stavljanje u funkciju doprinijeće bržem i dugotrajnijem obavljanju osnovne djelatnosti od javnog interesa", saopšteno je iz Opštine Kotor.

Bonus video: