Gužve na graničnim prelazima sa Hrvatskom, BiH, Albanijom, Srbijom

Velile gužve na graničnim prelazima Božaj (sa Albanijom), Vraćenovići i Šćepan polje (sa Bosnom i Hercegovinom), Dobrakovo (sa Srbijom), Karasovići i Vitaljina (sa Hrvatskom)

14960 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Na graničnim prelazima Crne Gore sa Hrvatskom - Karasovići i Vitaljina je ogromna gužva, od ranih jutarnjih sati, prenosi portal RTHN.

Kako se može vidjeti na snimcima kamerama MUP-a postavljenim na graničnim prelazima velile gužve su i na graničnim prelazima Božaj (sa Albanijom), Vraćenovići i Šćepan polje (sa Bosnom i Hercegovinom) i Dobrakovo (sa Srbijom).

Zamjenik komandira Granične policije Igor Bojović, kaže da sav protok saobraćaja na graničnim prelazima Crne Gore sa Hrvatskom zavisi od kontrole na hrvatskoj strani.

"Granični prelazi između Hrvatske i Crne Gore su spojeni na ulazu u Republiku Hrvatsku i međuzona je popunjena automobilima. Kada je riječ o našim graničnim prelazima i službenicima Granične policije Herceg Novi, sve je kao i ranije - u cilju smanjenja gužvi primjenjujemo pojednostavljenu kontrolu. Zamolili smo kolege da ubrzaju protok saobraćaja i otvore sve trake, međutim, pošto je riječ o ulazu u Evropsku uniju, Hrvatska nema pojednostavljeni režim, već moraju kontrolisati sva vozila i putnike", rekao je Bojović za RTHN.

Navodi da je do zastoja došlo isključivo zbog velike frekvencvije saobraćaja na izlazu iz Crne Gore.

Istakao je i da brzina protoka saobraćaja zavisi od kontrole i propustljivosti graničnih prelaza Karasovići i Vitaljina.

Bonus video: