Protest protiv gradnje malih hidro-centrala na Bukovici

Na protestu će biti formiran organizacioni odbor koji će usvojiti deklaraciju o očuvanju rijeke Bukovice i cjelokupne prirode sela u drobnjačkom i uskočkom kraju
338 pregleda 4 komentar(a)
Bukovica, Foto: Privatna arhiva
Bukovica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.08.2017. 12:00h

Iz NVO "Prijatelji rijeke Bukovice" najavili su za nedjelju protest mještana i zaljubljenika u taj prirodni dragulj, kako bi se spriječila najavljena gradnja malih hidro-centrala.

Saopštili su da će se mještana drobnjačkih i uskočkih sela i zaljubljenici u kristalno čistu rijeku okupiti kod starog mosta u Donjoj Bukovici.

Navode da će na protestu biti formiran organizacioni odbor koji će usvojiti deklaraciju o očuvanju rijeke Bukovice i cjelokupne prirode sela u drobnjačkom i uskočkom kraju.

Saopštili su da na protestu očekuju nekoliko stotina ljudi i podsjećaju da su prije nekoliko godina Bukovicu "odbranili od namjere da se njena voda prevede u cjevovode za napajanje žabljačke opštine".

"Voda iz Bukovice je po kvalitetu u kategoriji A1, što znači da se može bez prethodnog tretmana flaširati, što je jedinstven slučaj", saopšteno je iz NVO "Prijatelji rijeke Bukovice".

Bonus video: