Tivat: Ugašen požar na trafostanici, mještani Gradiošnice biće 24 sata bez struje

Vatra je iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, na trafostanici izbila oko 11.20 časova, a pripadnici vatrogasnih službi koji su na teren izašli sa nekoliko protivpožarnih vozila, intervenisali su nakon što im je potvrđeno da je isključeno napajanje objekta električnom energijom

8451 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Služba zaštite Tivat
Foto: Služba zaštite Tivat

Zajedničkom akcijom pripadnika Službe zaštite Opštine Tivat, i dobrovoljnih vatrogasnih društava "Boka", "Tivat" i "Krtoli" ugašen je požar na trafostanici u Gradiošnici, na prostoru iza objekta područnog odjeljenja Osnovne škole "Drago Milović" u tom tivatskom naselju.

Vatra je iz za sada zvanično neutvrđenih razloga, na trafostanici izbila oko 11.20 časova, a pripadnici vatrogasnih službi koji su na teren izašli sa nekoliko protivpožarnih vozila, intervenisali su nakon što im je potvrđeno da je isključeno napajanje objekta električnom energijom.

"Pretpostavlja se da je do unutrašnjeg samozapaljenja trafostanice došlo zbog preopterećenja. Vatra je zahvatila dalekovod i prijetila je da se proširi na šumsko rastinje, što je brzom intervencijom vatrogasaca, koja je trajala deset, petnaest minuta, spriječeno, ali je trafostanica ipak značajno devastirana", kazao je komandir Službe zaštite Opštine Tivat Milorad Giljača.

požar Gradiošnica
foto: Služba zaštite Tivat

Na terenu su bili pripadnici OB Tivat i Komunalne policije. Nakon što je na lice mjesta izašla i ekipa Elektodistribucije da procijeni prilinjenju štetu, iz CEDIS-a su saopštili da će žitelji Gradiošnice zbog požara u trafostanici i sanacije ovog postrojenja, biti bez napajanja električnom energijom u naredna 24 sata.

Bonus video: