Zelenilo će ukloniti oborena stabla sa Gorice

Jak vjetar najviše štete napravio u parkovima i park šumama, kažu iz “Zelenila”

8035 pregleda 1 komentar(a)
Oboreno stablo na Gorici, Foto: Nikola Saveljić
Oboreno stablo na Gorici, Foto: Nikola Saveljić

Nekoliko stabala koje je prije dvije noći oborio jak vjetar na brdu Gorica, u centru Podgorice, biće otklonjeno najkasnije danas.

To je “Vijestima” rečeno iz Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Glavnog grada (AUZP) na čijem je čelu Jasna Gajević.

“Iz Službe zaštite i spašavanja juče ujutro upoznali su Agenciju sa činjenicom da je oboreno nekoliko stabala na brdu Gorica, usljed sinoćnjeg jakog vjetra... Odmah poslije njih su stigli i rendžeri koji su konstatovali tu situaciju”, kazali su iz Agencije.

O problemu je u ranim jutarnjim satima, kako su rekli, obaviješteno preduzeće “Zelenilo”, na čijem je čelu Petar Krivokapić.

“Ima i grana koje su sklone padu, pa ‘Zelenilo’ treba da odredi da li to treba da se ukloni na stručan način. S obzirom na to da s njima imamo dobru saradanju i da promptno reaguju na naše zahtjeve, iskreno se nadamo da će riješiti taj problem što prije”, kazali su iz Agencije.

Iz “Zelenila” su rekli i da, u noći između 20. i 21. avgusta, kad je u Podgorici duvao jak vjetar, nije bilo prijava štete od građana.

“Redovnim obilaskom terena utvrđeno je da je na nekoliko lokacija u gradu došlo do izvaljivanja manjih grana, te je jedna ekipa ovog društva usmjerena na otklanjanje štete, odnosno uklanjanje odvaljenih grana, njihov utovar i odvoz. Najveći dio poslova odnosi se na gradske parkove i park šume”, kazali su iz tog preduzeća.

Iz Agencije za upravljanje zaštićenim područjima rekli su i da su 15. avgusta bili obaviješteni o velikoj grani koja je tada bila oborena:

“Poslali su nam fotografije da je jedno veće drvo obaljeno. Istog trena smo kontaktirali sa službom ‘Zelenila’ i ona je izašla na lice mjesta i uklonila tu veliku granu.”

Bonus video: