Ulcinj: Čari bamija na Servantesovom trgu

Tradicionalna manifestacija sjutra u Starom gradu u Ulcinju, besplatna degustacija jela od ljekovite biljke

6979 pregleda 7 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih manifestacija, Foto: Samir Adrović
Sa jedne od prethodnih manifestacija, Foto: Samir Adrović

Tradicionalna manifestacija “Dani bamije” biće održana sjutra veče na Servantesovom trgu unutar “Palate Venezia” u Starom gradu u Ulcinju sa početkom u 20 časova.

“Izuzetno smo ponosni što je gastronomski specijalitet, deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta Crne Gore - garantovano tradicionalni specijalitet “Bamije na ulcinjski način” i manifestacija povodom toga, svake godine sve više prihvaćen na lokalnom, nacionalnom, ali i na internacionalnom nivou”, saopštili su iz D.O.O “Real Estate & Co”, Hotel “Palata Venezia”, koji su organizatori manifestacije.

Plakat za Dane bamije
Plakat za Dane bamijefoto: Privatna arhiva

Izrazili su uvjerenje da će svi posjetioci i učesnici manifestacije uživati u veoma sadržajnom programu takmičarsko-edukativno-podsticajno-kulturno-zabavnog karaktera.

“Ove godine manifestacija ima takmičarski karakter, budući da je učešće do sada potvrdilo nekoliko predstavnika iz više zemalja. Posjetioci će osim besplatne degustacije ove čudotvorne i ljekovite biljke pripremljene na različite načine i pića imati priliku i da saznaju nešto više o samoj bamiji, što smatramo da je od izuzetne važnosti”, navodi se u pozivu organizatora.

Dodaje se “da s obzirom da je manifestacija “Dani bamije” već poprimila internacionalni karakter, od strane vrijednih uzgajivača bamije naša manifestacija je prepoznata kao krucijalna odskočnica i podsticaj za ulaganje u njen uzgoj i direktno povećanje obima njenog prinosa”.

Kao i prethodnih godina manifestacija ce biti krunisana prigodnim kulturno- zabavnim programom.

Bonus video: