Marković: Na autoputu urađeno ono što sam tražio

"Vjerujem da tu impresiju dijelim i sa vama... Realizuje se ono što sam rekao i što sam tražio. Da se finansijski plan za ovaj projekat u potpunosti realizuje u ovoj godini", rekao je Marković
74 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2017. 11:14h

Premijer Duško Marković izrazio je prilikom posjete gradilištu autoputa zadovoljstvo radovima, rekavši da se realizuje ono što je tražio prilikom prethodne posjete u martu i da je impresioniran onim sto je vidio na gradilištu.

"Zaista sam impresioniran. Vjerujem da tu impresiju dijelim i sa vama... Realizuje se ono što sam rekao i što sam tražio - da se finansijski plan za ovaj projekat u potpunosti realizuje u ovoj godini", rekao je Marković novinarima na lokaciji mosta Moračica.

On je rekao da je do sada izdato 17 građevinskih dozvola u odnosu na prethodnu posjetu, kada je bilo izdato devet građevinskih dozvola i da se radovi sada izvide na trasi od 40 kilometara, dok je proljetošna trasa bila duga 24 kilometra.

Marković je naglasio da je u odnosu na prethodnu posjetu gradilištu, kada je iz kapitalnog budžeta za ovaj projekat bila plaćenja jedna privremena situacija, sada fakturisano šest privremenih situacija i plaćeno pet, a da je u toku priprema za plaćanje i šeste privremene situacije.

"Takođe se sjećate da smo govorili da je iz kapitalnog budžeta za ovaj projekat plaćena jedna privremena situacija od 6.000.000 eura, a danas imamo situaciju da je fakturisano šest privremenih situacija, da je plaćeno pet u iznosu od 59.200.000 eura i da je u toku priprema za plaćanje i šeste privremene situacije u iznosu od 14.000.000 eura. Gospodin Hejmi je rekao da će do kraja avgusta biti ispostavljena još jedna nova privremena situacija u iznosu od 30.000.000 eura", kazao je Marković.

Premijer je ocijenio da su dosadašnji radovi zajednički rezultat svih koji su angažovani na ovom projektu i naglasio da sa njima dijeli zadovoljstvo i impresije zbog do sada postignutog.

Galerija

Bonus video: