MNTR: Podrška za 23 doktora nauka u iznosu do 2.000 eura

"Veoma dobar odziv ukazuje da je ovakava podrška koja je izostala u nekim od prethodnih godina, itekako bila potrebna mladim doktorima nauka koji su se opredijelili da nakon završetka doktorskih studija, nastave svoj naučnoistraživački rad u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju ministarstva nauke i tehnološkog razvoja

2394 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja
Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja (MNTR) sufinansiraće 23 doktorske disertacije na akreditovanim programima doktorskih studija koje su odbranjene u periodu od početka 2020. do kraja 2022. godine, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Prepoznajući izuzetan značaj snaženja ljudskih resursa u naučnoistraživačkom, privrednom i javnom sektoru Crne Gore, Ministarstvo je krajem juna 2023. godine raspisalo Konkurs za sufinansiranje troškova realizovanog doktorskog istraživanja, ukupnog budžeta od 50.000 eura, sa rokom prijave do 31. jula", navodi se u saopštenju MNTR.

Veoma dobar odziv ukazuje da je ovakava podrška, kako su kazali, koja je izostala u nekim od prethodnih godina, itekako bila potrebna mladim doktorima nauka koji su se opredijelili da nakon završetka doktorskih studija, nastave svoj naučnoistraživački rad u Crnoj Gori.

"Na ovaj način doprinosimo, ne samo razvoju naučnoistraživačke djelatnosti i zajednice Crne Gore, već generalno jačanju ljudskih resursa na kojima počiva ekonomski i društveni razvoj Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: