Tivat: Traže minimum 70 dnevnih polazaka

Lokalna uprava Tivta traži gradskog autobuskog prevoznika za narednih pet godina

10819 pregleda 5 komentar(a)
Gradski prevoz u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Gradski prevoz u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat raspisala je tender za izbor autobuskog prevoznika koji će u narednih pet godina saobraćati u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji najmanje bokeljske opštine, odnosno obavljati poseban linijski prevoz đaka.

Po tenderu, lokalna uprava Tivta će odabranog prevoznika u obavljanju tog posla, koji će on vršiti na komercijalnim osnovama, subvencionirati sa 20.000 eura.

Opština traži prevoznika koji će pokriti ukupno 10 linija gradskog i prigradskog prevoza na relacijama od centra i ka centru Tivta iz Lepetana, Gradiošnice, Ostrva cvijeća, Radovića i Krašića. Na njima je predviđeno minimalno ukupno 70 dnevnih polazaka u oba smjera pri čemu je sa 12 dnevnih polazaka najfrekventnija linija Tivat centar - Lepetane, a najmanje dnevnih polazaka - četiri imaće linija Tivat centar - Ostrvo cvijeća.

Opština od prevoznika koji će dobiti ovaj posao traži da se u toku špica ljetnje turističke sezone od 1. juna do 31. avgusta broj polazaka na ovim linijama uvećava za 40 odsto, uključujući i noćne vožnje.

Da bi konkurisali za ovaj posao, zainteresovani prevoznici moraju da obezbijede flotu od najmanje tri autobusa, plus jedan rezervni.

Što se đačkog prevoza tiče, predviđeno je da se on obavlja na takođe deset linija iz Lepetana, Gradiošnice, Ostrva cvijeća, Radovića i Krašića s ukupno 20 dnevnih polazaka u oba smjera.

Za konkurisanje za ovaj posao prevoznik mora da ima najmanje jedan plus još jedan rezervni autobus. Prilikom bodovanja ponuda 90 odsto bodova nosi cijena, odnosno visina subvencije koju će prevoznik tražiti od Opštine, dok se 10 odsto bodova dodjeluje na osnovu starosti i kvaliteta ponuđenog voznog parka.

Djelatnost javnog prevoza putnika na području Tivta već godinama obavlja autobuska kompanija “Blue Line” iz Herceg Novog. Ta firma gradski, prigradski i đački prevoz na teritoriji Tivta vrši još od 2008, a posljednji ugovor sa Opštinom je za obavljanje tog posla potpisala u februaru 2019. na period od pet godina.

Bonus video: