Ispitati šta to boji Mrkošnicu

Građane zabrinjava čudna zelena tečnost i pjena koja izlazi iz kanalizacione cijevi

4185 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Zelena tečnost i pjena koja izlazi iz kanalizacione cijevi u rijeku Mrkošnicu kod Malog mosta, u naselju Kličevo u Nikšiću, ponovo je dodatno zabrinula mještane toga kraja koji su “Vijestima” poslali fotografije od prije dva dana i snimak iz septembra prošle godine, ističući da se zelena boja s vremena na vrijeme pojavi.

“Nije uopšte prijatna slika vidjeti ovako jarko zelenu boju i ne znamo od čega ona potiče, ali očekujemo da nadležne institucije to ispitaju i obavijeste nas”, kazao je jedan od mještana Kličeva.

Predsjednik Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) Miodrag Karadžić kazao je da se problem koji se periodično ponavlja mora riješiti i pozvao je nadležne da ispitaju o čemu se radi i o tome obavijeste javnost.

Mrkošnica
foto: DMEN

“Tečnost izlazi iz cijevi koja ne smije da se nalazi na tom mjestu, jer rijeka Mrkošnica nije recepijent nikakvih otpadnih voda. Stoga smatramo da se mora ispitati i naći uzrok nastanka ovog problema. Po boji pretpostavljamo da se radi o zagađenju. Zbog toga i zbog velikog broja poziva od strane mještana, javno pozivamo nadležne institucije i Ekotoksikološki zavod da uzmu uzorke i ispitaju o čemu se radi, a u slučaju zagađenja da se počinilac kazni”, poručio je Karadžić.

Bonus video: