Od Monopolija do Luštice u barci na elektro-pogon

Posadu plovila koje bi trebalo da postane prva barka koja će Jadransko more preploviti isključivo na elektro-pogon, čine vlasnik i direktor Fracrafta Predrag Franović i njegova kćerka i inženjerka u toj kompaniji, Nikoleta

4573 pregleda 2 komentar(a)
Predrag Franović, Foto: Siniša Luković
Predrag Franović, Foto: Siniša Luković

Posada električne pasare tipa El Manu oko 15 sati je isplovila iz luke Monopoli u Italiji, kako bi realizovala projekat Adriatic crossing electric boat challenge 2023 - prelazak Jadrana od Italije (Monopoli) do Crne Gore (Luštica, odnosno Kotor).

Posadu ovog plovila koje bi trebalo da postane prva barka koja će Jadransko more preploviti isključivo na elektro-pogon, čine vlasnik i direktor Fracrafta Predrag Franović i njegova kćerka i inženjerka u toj kompaniji, Nikoleta.

Očekuje se da će njih dvoje u sedam metara dugom čamcu, ukoliko ih meteo prilike posluže, rutu ukupne dužine 120 nautičkih milja preći u roku od oko 24 sata.

Iz Fracrafta su saopštili da se dolazak električne pasare El Manu i njene posade očekuje u nedjelju između 17 i18 časova kada bi to plovilo trebalo da stigne u marinu Luštica Bay kod Tivta.

Bonus video: