Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra pružio podršku Rmandiću

"Rmandićev primjer je još jedan dokaz diktatorskih manira novih vlastodržaca koji su prepisali matricu svojih prethodnika koji su takođe premještali svoje 'nepodobne' službenike stotinama kilometara od svoje kuće i porodice"

3510 pregleda 35 reakcija 1 komentar(a)
Rmandić, Foto: Slađan Fatić
Rmandić, Foto: Slađan Fatić

Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra pružio je podršku Igoru Rmandiću predsjedniku Nezavisnog sindikata policije.

Rmandić je nakon 27 godina rada u Upravi policije dobio rješenje o premještaju iz Herceg Novog u Bijelo Polje.

"Rmandićev primjer je još jedan dokaz diktatorskih manira novih vlastodržaca koji su prepisali matricu svojih prethodnika koji su takođe premještali svoje 'nepodobne' službenike stotinama kilometara od svoje kuće i porodice. Hrabrost, pravednost i solidarnost, Rmandić je dokazao u svom profesionalnom i sindikalnom djelovanju i bio među prvima podrška protiv svakog ugnjetavanja i kršenja radničkih i sindikalnih prava širom Crne Gore. Direktor crnogorske policije je protivno Zakonu o radu, Granskom kolektivnom ugovoru, Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i Deklaraciji UN o ljudskim pravima direktno nasrnuo na predsjednika jednog sindikata zbog svog sindikalnog djelovanja. Direktor policije nam pokazuje da se ovim aktima Crna Gora momentalno svrstava u red diktatura i zemalja u kojima se krše osnovna ljudska i sindikalna prava", piše u saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra Željko Milićević.

Dodaje se da će taj sindikat dati puni doprinos i solidarnost Rmandiću i svu pomoć koja mu je potrebna u zaštiti ličnih i sindikalnih prava.

Bonus video: