Udžbenici od danas u prodaji

"Cijene kompleta su, kako je i ranije rečeno, na nivou prošlogodišnjih ili nešto niže, i kreću se u rasponu od 43 eura do 50 eura za prva tri razreda, te od 59 eura do 88 eura za ostale razrede osnovne škole"
0 komentar(a)
udžbenici, Foto: Filip Roganović
udžbenici, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.08.2017. 16:42h

Udžbenički kompleti od danas se mogu naći u crnogorskim knjižarama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, udžbenika ima dovoljno, a ove godine se čak 13 opština uključilo u obezbjeđivanje udžbeničkih kompleta za prvake ili sve osnovce.

"Cijene kompleta su, kako je i ranije rečeno, na nivou prošlogodišnjih ili nešto niže, i kreću se u rasponu od 43 eura do 50 eura za prva tri razreda, te od 59 eura do 88 eura za ostale razrede osnovne škole. Prošle godine najjeftiniji komplet za osnovnu školu takođe je iznosio 43 eura, a najskuplji 94 eura", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su obezbijeđeni udžbenici za školsku 2017/2018. godinu za djecu bez roditeljskog staranja, čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, sa posebnim obrazovnim potrebama, koja su smještena u ustanovama socijalne i dječije zaštite i porodičnom smještaju.

"Za učenike romske i egipćanske populacije koji pohađaju prva tri razreda, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dok će za dio djece romske i egipćanske populacije ostalih razreda, udžbenike obezbijediti Ministarstvo prosvjete.", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete

Udžbenici za prvi razred besplatni su u opštinama Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Bar i Mojkovac, Kotor, Nikšić, Danilovgrad, Cetinje, Bijelo Polje i Petnjica.

Opštine Budva i Berane su odlučile da poklone udžbenike za sve osnovce.

Bonus video: