Tivat: Završeni radovi na izgradnji okretišta u ulici Omladinskih brigada

U Direkciji za investicije se nadaju da će ovako rekonstruisana ulica Omladinskih brigada, donijeti saobraćajno rasterećenje ovom dijelu grada i da će se svi učesnici u saobraćaju, posebno roditelji koji djecu voze u školu, pridržavati novih pravila kretanja

3165 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Tokom vikenda završeni su radovi na izgradnji okretišta u ulici Omladinskih brigada kod školskog centra u Tivtu.

"Kako bi se izbjegle gužve u ovoj ulici, ali i sa tim povezani zastoji na Jadranskoj magistrali, planirano je da se vozila kreću tom ulicom do ulaza u Osnovnu školu 'Drago Milović', gdje bi se polukružno okretala i istom ulicom se, bez zadržavanja vraćala ka magistralnom putu. Radovi su okončani u predviđenom roku, a izvodila ih je firma 'Asfalt beton gradnja'. U ovo okretište uloženo je 76.000 eura", saopšteno je iz lokalna uprave Tivta.

Direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan je iskazao zadovoljstvo urađenim:

"Nadam se da će ovako rekonstruisana ulica Omladinskih brigada, donijeti saobraćajno rasterećenje ovom dijelu grada i da će se svi učesnici u saobraćaju, posebno roditelji koji djecu voze u školu, pridržavati novih pravila kretanja".

U sklopu ovih radova, na Jadranskoj magistrali u neposrednoj blizini osnovne škole, na prostoru do prodavnice "Takulin", izgrađeno je novo autobusko stajalište, sa ciljem da se rastereti raskrsnica i postojeće stajalište na dnu ulice Pod kuk. Ovim se preduzimaju koraci ka efikasnijoj i bezbjednijoj organizaciji saobraćaja u zoni škola.

Bonus video: