Treći program za startap razvoj

“BoostMeUp je jedinstvena prilika za inovativne timove i novoosnovana preduzeća da ubrzaju svoju poslovnu ideju i postanu dio rastuće inovativne zajednice u Crnoj Gori."

2489 pregleda 32 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Tehnopolis
Foto: Tehnopolis

Od 25. avgusta do 15. septembra otvorene su prijave za treću generaciju predakceleracijskog programa BoostMeUp, koji predstavlja nacionalnu platformu u okviru koje se najbolji crnogorski startapovi razvijaju i lansiraju na tržiše.

Nosilac programa, koji sufinansira Fond za inovacije Crne Gore, je Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, Crnogorski Telekom i Naučno-tehnološki park Beograd.

“BoostMeUp je jedinstvena prilika za inovativne timove i novoosnovana preduzeća da ubrzaju svoju poslovnu ideju i postanu dio rastuće inovativne zajednice u Crnoj Gori. Program se odvija kroz nekoliko faza u kojima timovi stiču vještine, razvijaju svoju inovativnu ideju i pripremaju je za uspjeh na tržištu”, saopštili su organizatori.

Benefiti za učesnike su podrška renomiranih eksperata iz svih potrebnih oblasti kroz šest modula, materijalna podrška za razvoj ideje u iznosu od po 7.000 eura za šest najboljih timova, kao i pokrivanje troškova za učešće na međunarodnim konferencijama u cilju promocije svojih startapova za tri najbolja tima u finalu programa u visini od 4.000 eura po timu.

Program je u potpunosti usklađen sa strateškim i zakonodavnim okvirom za razvoj inovativne poslovne zajednice u Crnoj Gori, Strategijom pametne specijalizacije Crne Gore (S3.me) i pogađa više UN Ciljeva održivog razvoja (SDG).

“Program je namijenjen timovima koji razvijaju određenu ideju ili projekat koji ima potencijal da preraste u startap ili su već osnovana preduzeća u ranoj fazi razvoja startap ideje, imaju boravište ili prebivalište u Crnoj Gori, a pritom razvijaju inovaciju koja ima za cilj da napravi značajan uticaj na neki od ciljeva koji su definisani u Strategiji pametne specijalizacije Crne Gore i/ili UN Ciljevima održivog razvoja, ukoliko prethodno nijesu dobili značajna finansijska sredstva (preko 10.000 eura) koja podržavaju validaciju iste ideje/inovacije na tržištu”, propozicije su koje prijavljeni timovi moraju da ispoštuju.

BoostMeUp je uspješno realizovan već dva puta, u periodu decembar 2019 - oktobar 2020. i septembar 2021 - jul 2022. godine. Kroz posljednju generaciju je podržano 20 timova u butkampu, deset je prošlo cijeli program predakceleracije, dok je šest dobilo i finansijsku podršku.

“BoostMeUp će vam omogućiti da razvijete i validirate svoju ideju, povežete se s drugim preduzetnicima, investitorima i ekspertima, kao i da postanete dio rastuće inovativne poslovne zajednice u Crnoj Gori”, poručuju iz Tehnopolisa uz napomenu da program traje do 30. marta 2024.

Prijave i više informacija mogu se naći na www.boostmeup.me.

Sv. M.

Bonus video: