Ko su uspješne dame koje stoje iza najvećeg investicionog projekta u Budvi?

Žene rade stvari drugačije, isprobavaju nove strategije i razbijaju kolotečinu – sve je to neophodno i u dobrim i u teškim vremenima.

47265 pregleda 141 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Porto Budva
Foto: Porto Budva

Žene lideri donose veštine, različite perspektive i inovativne ideje na sto. Ove tri stvari zajedno pomažu u stvaranju kompanija koje su usmerene na budućnost i dugoročni razvoj. Često bi žena koja dospije do najvišeg stepena u odlučivanju bivala okružena isključivo muškarcima. Većina vodećih radnih mesta u investicionoj oblasti i gradjevinarstvu dugo su smatrana prirodnim okruženjem za muskarce, ali ne i za žene.

Porto Budva je višemilionski projekat koji ima za cilj da Budvi donese sasvim novo lice i savremeni turizam. Ovaj projekat se već mesecima unazad nalazi na vrhu najpopularnijih projekata za investicije fizičkih i pravnih lica u Crnoj Gori.

Kada pročitate ovih nekoliko redova može vam se učiniti da je ovaj projekat sličan mnogima koji se trenutno odvijaju na crnogorskoj obali mora.

Ipak, jedna zanimljiva činjenica nama je privukla pažnju.

Iza uspešnosti ovog nesvakidašnjeg projekta kriju se imena uspješnih dama koje vrlo malo govore o sebi.

One su orijentisane na posao i uspješnost projekta te ćete vrlo malo čitati o svemu onome što se dešava iza kulisa.

Ove dame odlučile su da to promijene jednom za uvijek.

U ovoj rubrici vam prestavljamo 7 izuzetnih žena, tim koji privodi kraju projekat vredan 100 miliona evra i to u profesiji koja se decenijama smatrala muškom.

One su dokaz da je sve moguće, ako imate volje i želje da ostvarite svoje snove.

Naime, ove dame odlučile su da projekat poput svetski poznatih projekata donesu u Budvu. Lepoticu Jadrana za koju su, kako i same kažu, emotivno vezane.

Budva je oduvek bila stecište mladih i perspektivnih ljudi, ali i onih željnih pravog odmora na moru i provoda koji samo Budva ume da pruži.

Vođene idejom da savremeni turizam donesu u Budvu, dame kompleksa Porto Budva započele su realizaciju projekta vredan stotinu miliona evra.

Za sada im i te kako dobro ide.

One su majke i žene koje za svoj cilj daju sve od sebe.

Za njih nema odmora niti pauze.

Danonoćno su posvećene izgradnji ideje koju su osmislile.

Mi smo odlučili da vam ove dame predstavimo zajedno sa projektom koji su uspešno razvile.

“Saradnja ne znači samo rad sa svakim od članova tima nego i preuzimanje pune odgovornosti za određene zadatke i ishod rada sa kolegama. Lider koji radi „onako kako treba“ uvek će ostati na svojoj poziciji, ali će lider koji pomera granice izvodljivog na kreativne načine dovesti svoju korporaciju do samog vrha korporativne lestvice.” - Stive Jobs

Lider ovog ženskog tima, ujedno i tvorac ideje projekta Porto Budva, je vlasnica kompanije Budva Investment Montenegro, Ana Golubović Ramaj. Ana je beogradjanka, crnogorskog porekla koja se školovala u Beogradu. Specijalističke studije za razvoj investicionih projekata završila je na Univerziteru FBT u Budvi, pod vođstvom mentora Dr.prof.Rada Rarkovića. Takodje Ana je specijalista digitalnog marketinga i govori četiri jezika: engleski, ruski, srpski i albanski.

Ana Golubović Ramaj
Ana Golubović Ramajfoto: Porto Budva

Ana je lider koji se uvek trudi da pomjera granice mogućeg, dođe do boljih rezultata u što kraćem roku, probije se kroz mnoštvo obaveza i ostane fokusirana na ishod. Za nju ne postoje „ograničeni resursi“, već samo prilike za uvođenje inovacija i razvoj. Osim što razjašnjava strateške puteve, prva dama Porto Budve je majstor za razumijevanje potreba kupaca.

Kao odličan lider zna kako da uspostavi ravnotežu između neophodnih zahtjeva klijenata, čijim investicijama se u potpunosti finansira izgradnja ovog velelepnog apartmansko hotelskog kompleksa kategorije 5 zvjezdica, dok daje svom timu dovoljno slobode da generiše kreativna rešenja. Vođa pravi strategiju, ali ostavlja dovoljno prostora da tim istraži rutu, a Ana kao lider ovog uspješnog tima to odlično balansira.

Na pitanje koja je formula uspjeha ,Ana odgovara:

“Vaš posao će ispuniti veliki dio vašeg života, a jedini način da budete uspješni i istinski zadovoljni je da radite ono što volite.Ako još niste pronašli čime želite da se bavite, nastavite da tražite.Kao i kod svih stvari koje se tiču ​​srca, znaćete kada ga pronađete.”

Izvrsni direktor partnerske kompanije Alart Centar ,Valentina Grubović je Crnogorka i u timu sa Anom od početka, odlično se dopunjuju, imaju istu viziju i cilj kako projekat Porto Budva treba da se razvija. Valentina je ambiciozna, sigurna u sebe i okrenuta ka rezultatima. Krasi je besprekorna vještina u ophođenju sa ljudima.

Valentina Grubović
Valentina Grubovićfoto: Porto Budva

Dragica Gavrić je medjunarodni advokat i medijator EU, osnivač advokatske kancelarije Gavrić iz Beograda sa predstavništvom u CG. Važan je dio tima i zadužena je za pravne strategije i davanje pravnih savjeta i realizaciju ugovornih obaveza kompanija i od kada je ona pravni zastupnik kompleksa Porto Budva - on je u sigurnim rukama.

Dragica Gavrić
Dragica Gavrićfoto: Porto Budva

Ivana Šoškić je Crnogorka ,asistent izvršnog direktora, dama koja je dugo član Porto Budva tima. Ivana je vrijedna i ambiciozna, operativna je, snalažljiva i probleme rješava u hodu. Zbog svega navedenog Porto Budva je zahvalan što je deo njegovog tima.

Ivona Šoškić
Ivona Šoškićfoto: Porto Budva

Jelena Pavlović je Crnogorka,završila je studije na Universizetu za biznis i turizam u Budvi,menadžer je prodaje i od osnivanja je u timu Porto Budva. Izuzetno je vješta u komunikaciji sa kupcima, uključena je u sve poslove prodaje i marketinga. Posebno je angažovana za kupce sa crnogorskog,ruskog i engleskog govornog područja.

Jelena Pavlović
Jelena Pavlovićfoto: Porto Budva

Dilara Acar je iz Turske,IT specijalista i dizajner, zaslužna je za digitalni marketing i reklamu. Takodje je zaslužna za vizuelni identitet brenda i web stranice objekta Porto Budva. Njena oblast su i klijenti sa turskog govornog područja.

Dilara Acar
Dilara Acarfoto: Porto Budva

Olivera Puskić je iz BiH,menadžer prodaje i od osnivanja je u timu Porto Budva. Izuzetno je požrtvovana i odana, uključena je u sve poslove prodaje i marketinga. Posebno je angažovana za kupce sa ruskog i engleskog govornog područja.

Olivera Puškić
Olivera Puškićfoto: Porto Budva

Aristotel je rekao:“Mi smo ono što radimo. Izvrsnost, dakle, nije čin, već navika.” Ove dame koje smo vam predstavili u okviru tima Porto Budva su naviknute na izvrsnost. Takodje, njihova poslovne strategije i “know how” na koje postižu nevjerovatne rezultate ,definisali su njihovu reputaciju u svetu uspješnih žena u regionu.