Nikšić: Na čišćenje i održavanje opštinskih puteva, obala i korita, preko javnog rada, angažovane četiri osobe

"Upošljavanje lica preko ovog projekata doprinosi kvalitetnijim uslovima za život i rad, poboljšanju stanja životne sredine i povećanju ekološke svijesti naših građana. Sekretarijat i Komunalno za uposlena lica obezbjeđuje sva neophodna sredstva za rad", kazao je Vidak Krtolica, sekretar pomenutog Sekretarijata

4064 pregleda 3 komentar(a)
Započeta aktivnost lokalnog javnog rada „Čišćenje i održavanje opštinskih puteva, drugih javnih površina, obala i korita vodotoka na teritoriji opštine Nikšić“, Foto: Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj
Započeta aktivnost lokalnog javnog rada „Čišćenje i održavanje opštinskih puteva, drugih javnih površina, obala i korita vodotoka na teritoriji opštine Nikšić“, Foto: Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić, u partnerstvu sa DOO Komunalno i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, započeo je realizaciju aktivnosti lokalnog javnog rada „Čišćenje i održavanje opštinskih puteva, drugih javnih površina, obala i korita vodotoka na teritoriji opštine Nikšić“.

"Riječ je o radu koji značajno doprinosi našoj zajednici i saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica. Zavod za zapošljavanje Crne Gore obezbjeđuje plate za četiri zaposlena u trajanju od tri mjeseca, koliko traje projekat. Upošljavanje lica preko ovog projekata doprinosi kvalitetnijim uslovima za život i rad, poboljšanju stanja životne sredine i povećanju ekološke svijesti naših građana. Sekretarijat i Komunalno za uposlena lica obezbjeđuje sva neophodna sredstva za rad", kazao je Vidak Krtolica, sekretar pomenutog Sekretarijata.

radovi niksic
foto: Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj

Prema njegovim riječima, ovaj lokalni javni rad je još jedan primjer uspješne saradnje državnih organa sa lokalnim upravama i preduzećima, čiji je ona osnivač, i građanima.

"Ciljevi realizacije programa javnog rada su zapošljavanje nezaposlenih lica na privremenim netržišnim poslovima u oblastima od javnog interesa, čišćenje i uređenje dijela javnih površina na teritoriji opštine Nikšić, koje nijesu dio redovnih aktivnosti Komunalnog, poput putne infrastrukture u cilju povećanja bezbijednosti učesnika u saobraćaju, javnih površina u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama, obale i korita vodotoka..., povećanje ekološke svijesti građana i jačanje saradnje partnera iz javnog rada sa privatnim sektorom i građanima na nivou mjesnih zajednica u kojima se odvijaju aktivnosti“, kazao je Krtolica.

radovi niksic
foto: Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj

Projekat je započeo 17. jula i trajaće do 17. oktobra. Do sada su izvođeni radovi na uklanjanju otpada, orezivanju i košenju prostora u mjesnim zajednicama Dragova Luka, Ćemenca, Uzdomir, Kočani, Kličevo, Stara Varoš, Rastoci, Mrkošnica, Centar I, Trebjesa i Vidrovan. Do kraja realizacije projekta, prema riječima Krtolice, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj nastaviće saradnju i sa drugim mjesnim zajednicama.

Bonus video: