Nikšić: Župljani i čelnici lokalne uprave našli zajednički jezik

"U septembru će biti gotov projekat za veću dionicu glavnog puta, od doma u Liverovićima do Miolja polja, dok će u oktobru biti gotov glavni projekat za drugu, težu dionicu, gdje su se pojavila velika klizišta u dijelu sela Liverovića. Već 20. septembra očekujemo da se za prvu dionicu raspiše tender. Paralelno ide i izrada projekta za Pustu stranu", predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović

6439 pregleda 3 komentar(a)
Članovi Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Članovi Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednici Opštine i Skupštine Opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, sa saradnicima, održali su sastanak sa članovima Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka i dogovorili dinamiku rješavanja problema u toj MZ.

Kako je, nakon sastanka, kazao predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović konačno se krenulo sa „mrtve tačke i u realizaciju svega onoga što su tražili, a novi sastanak je zakazan za 19. septembar.

"U septembru će biti gotov projekat za veću dionicu glavnog puta, od doma u Liverovićima do Miolja polja, dok će u oktobru biti gotov glavni projekat za drugu, težu dionicu, gdje su se pojavila velika klizišta u dijelu sela Liverovića. Već 20. septembra očekujemo da se za prvu dionicu raspiše tender. Paralelno ide i izrada projekta za Pustu stranu", kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, rečeno im je da je izabran izvođač za dio radova na glavnom vodovodu i on će biti realizovan preko kapitalnog budžeta. „Za 15 dana znaćemo koliko će Opština biti u mogućnost da asfaltira ulica u Mjesnoj zajednici Župa i na osnovu toga ćemo predložiti dionice koje treba asfaltirati. Pokrenuta je tenderska procedura da se jedan dio planinskih puteva asfaltira u rejonu planine Lukavica“, kazao je Radulović.

Mještani Župe su u ponedjeljak, 28. avgusta, organizovali blokadu glavanog puta nezadovoljni, kako su tada naveli, odnosom Opštine prema tom kraju. Tada su istakli u da u Župi nijesu realizovani ranije najavljeni i planirani infrastruktrni projekti, pa su najavili i danonoćnu blokadu puta od koje su odustali jer je Kovačević organizovao satanak sa njima.

"Razgovor je put do dogovora. Ovo je put da krenemo da rješavamo zajednički probleme u Župi. Savjet neće odustati ni od jednog zahtjeva koje je ispostavio na zboru mještana. Fakat je da je do ovog sastanka trebalo doći mnogo prije. Niko nije bez greške. Sigurno ni mi u Savjetu nijesmo bezgrešni, ali nije na nama bilo da nekoliko puta budemo dočekani na sastanku bez predsjednika koji je garant za sve ovo što se obeća od strane Opštine“, kazao je predsjednik MZ Župa.

Bonus video: