Nikšić: Održane prve župske seoske igre

Župljani zauzeli i jedno drugo i jedno treće mjesto, dok su Veličani u dvije discipline bili treći. Ekipa “Carine” zauzela je tri druga mjesta i u konačnom zbiru bila treća
182 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2017. 09:55h

Ekipni pobjednik prvih župskih seoskih igara, koje je organizovala NVO „Župa u srcu“ je ekipa „Župe“ u sastavu Radoje i Ivan Rašković, Boško Bulatović, Damjan Mašnić i Vasilije Vučić. Drugo mjesto pripalo je gostima iz Velike, ispod Čakora, dok je treća bila ekipa „Carine“.

„Ovdje smo naučili šta je to plovkanje, pošto to nikada nijesmo igrali. Najbolji smo u bacanju kamena i povlačenju konopca. Učestvovali smo dva puta na Čakorskim igrama i ove godine smo pobjedili. Sledeće godine doći će nam gosti iz Župe, pa će i oni kod nas nešto naučiti“, kazao je jedan od petorice Otaševića, Darko, kapiten Kluba „Velika“.

Pored Veličana takmičilo se još deset ekipa – jedna iz Nikšića i devet iz Župe.

Ekipa „Staro Selo“ pobrala je najviše simpatija jer se u njihovim redovima nalazila jedina dama koja se takmičila.

„Prvi put učestvujem na nekim seoskim igrama. Kao dugogodišnji sportista, bavila sam se džudom, volim da se takmičim. Sada krenula malo u ove seoske igre. Najviše mi 'leži' povlačenje konopa.

Zahvaljujući ovim igrama naša Župa je malo živnula. Nadam se da će se one organizovati svake godine“, kazala je Gordana Pindović.

Tome se nadaju i ostali Župljani jer, kako reče jedan od mještana, seoske igre su organizovane prvi put nakon 30.godina pauze.

Ekipe su se takmičile u šest disciplina – povlačenje konopca, skok u dalj, plovka, povlačenje motke, bacanje kamena s ramena i igra spretnosti (prenošenja bale sijena), koja je publici bila najzanimljivija i u kojoj je pobjedila ekipa “Staro selo“.. Pobjednikom igara proglašena je ekipa koja je imala najviše pobjeda u pomenutim disciplinama. Ekipe “Župa” i Klub “Velika” imale su isti broj pobjeda, po dvije, ali su

Župljani zauzeli i jedno drugo i jedno treće mjesto, dok su Veličani u dvije discipline bili treći. Ekipa “Carine” zauzela je tri druga mjesta i u konačnom zbiru bila treća.

“Veoma smo zadovoljni održanim igrama i odzivom igrača i publike. Hvala Fondu za aktivno građanstvo što su prepoznali značaj ove manifestacije, kao i MZ Župa, OŠ ‘Dušan Bojović’, NVO ‘Morakovo’ i sudiji Radovanu Mušikiću koji su nam pomogli oko organizacije. Trudićemo se da ova manifestacija preraste u tradicionalnu”, kazao je Jovo Radulović, iz NVO “Župa u srcu”.

Igre, koje su održane na poligonu O.Š. “Dušan Bojović”, su organizovane u sklopu projekta '’Male akcije, veliki doprinos'’ .

Galerija

Bonus video: