SIDCG: Ukoliko Šćekić i njegovi saradnici ostanu na čelu zdravstva stupićemo u štrajk

Šćekic je, kako smatraju iz SIDCG, sa svojim saradnicima urušio "već ranjivu" primarnu zdravstvenu zaštitu

7919 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izabrani ljekari više nikada neće dozvoliti urušavanje zdravstvenog sistema od strane nestručnih aktera, a svako političko trgovanje istim bez da se čuje glas ljekara neće ostati bez odgovora, poručeno je iz Sindikata izabranih doktora Crne Gore (SIDCG).

Oni su reagovali povodom medijskih natpisa da "sadašnja politička struktura", na čelu sa Dragoslavom Šćekićem i njegovim saradnicima, želi da ostane na čelu Ministarstva zdravlja.

U saopštenju Sindikata se navodi da žele preventivno da upozore sve političke aktere "koji planiraju da lošim odlukama dodatno uruše primarnu zdravstvenu zaštitu, a time i kompletno javno zdravstvo".

"Samo razmisljanje o ostanku Šćekića i njegovih saradnika na čelu zdravstva aktiviralo je alarm nakon kojeg želimo poručiti crnogorskoj javnosti da ukoliko do toga dođe SIDCG će zajedno sa svojih 240 ljekara preduzeti sve pravne mogućnosti što ranijeg stupanja u štrajk kao i da će se protesti održavati svakog vikenda ispred Vlade Crne Gore", kazali su iz Sindikata.

Šćekic je, kako smatraju iz SIDCG, sa svojim saradnicima urušio "već ranjivu" primarnu zdravstvenu zaštitu.

"Bavio se progonom i represijom nad ljekarima, umanjio zarade ljekarima, odbio da primi na razgovor njihove predstavnike,oduzeo građanima njihovo pravo na kvalitetnu zaštitu izabranog ljekara i na kraju poluistinama pokušao iste okrenuti protiv svih ljekara u zemlji", rekli su iz SIDCG.

Kazali su da će, kada je u pitanju "nezakonito djelovanja njegovih saradnika", pustiti tužilaštvo da reaguje.

Bonus video: