Zeković: Psi danima stradaju od otrova u Siti kvartu, nadležni da reaguju

“U naselju Siti kvart je bačen otrov od kojeg već danima stradaju psi koji, iako na ulici, su bili vakcinisani i sterilizovani i potpuno bezopasni po stanovnike", kazao je odbornik Aleksandar Saša Zeković

15089 pregleda 56 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Više pasa otrovano je u podgoričkom Siti kvartu, upozorili su na Fejsbuk stranicama koje se bave zbrinjavanjem napuštenih životinja, rekavši da je "otrov posut na sve strane".

Aleksandar Saša Zeković, samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada, pozvao je gradske vlasti da hitno reaguju.

“U naselju Siti kvart je bačen otrov od kojeg već danima stradaju psi koji, iako na ulici, su bili vakcinisani i sterilizovani i potpuno bezopasni po stanovnike. Sa jednom monahinjom jutros sam sklonio leševe sa lokacija kojima se kreću građani na zelene površine i pozvao gradske službe da ih uklone. Životinje ne zaslužuju ovakvu patnju i smrt i nijesu odgovorni što su na ulici”, rekao je Zeković, kako su prenijeli mediji.

Kako je naveo, rješavanje problema napuštenih i životinja koje žive na ulici njihovim trovanjem je nehumano i predstavlja krivično djelo i protivno je "svim istinskim vjerskim uvjerenjima".

“Svi koji se bave pružanjem pomoći životinjama, kada se dogode ovakve situacije, suočavaju se sa stanjem emotivne i mentalne iscrpljenosti i nespomoćnosti što se odražava i na njihovo zdravlje i kvalitet života”, kazao je Zeković.

Predložiće da su na nivou Skupštine Glavnog grada osnuje posebna odbornička grupa podrške zaštiti životinja kako bi se podržao, unaprijedio i kvalitetnije pratio rad nadležnnih gradskih službi i pružala podrška nevladinim organizacijama i građanima koji brinu o životinjama.

“Pozivam nadležne da reaguju krivičnim prijava, informativnim kampanjama i kvalitetnijom komunikacijom sa javnošću kako bi se unaprijedila svijest, empatija i odgovornost prema životinjama”, naveo je Zeković.

Bonus video: