Žabljak: Održana međunarodna trka u brdskom biciklizmu

Takmičenje na Štuocu podržali su Opština Žabljak i lokalna Turistička organizacija
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2017. 09:36h

Na padinama Štuoca na Žabljaku, na stazi dugoj 2,2 kilometra sa visinskom razlikom od 350 metara danas je održana međunarodna trka u brdskom biciklizmu, disciplina spust (downhill) pod nazivom "Durmitor Downhill Adventure 2017".

Učestvovalo je 20 planinskih biciklista iz Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore, razvrstani u nekoliko kvalitetnih i starosnih kategorija.

U kategoriji „Masters” pobjednik je biciklista iz Srbije Petar Grabež ispred našeg Borisa Stijepovića i Edina Čehović iz Bosne i Hercegovine

Miloš Milićević iz Srbije pobjednik je u kategoriji “Elita” ostavivši za sobom crnogorske predstavnike Miljana Prodanovića i Bojana Peraša.

Sva tri pobjednička postolja u konkurenciji “Junior” pripala su crnogorskim reprezentativcima, Jovanu Ivkoviću na prvom, Dragutinu Trifunoviću na drugom i Ognjenu Obradoviću na trećem mjestu.

Crnogorski biciklista Andrija Marković pobjednik je u kategoriji “Hobby”. Na drugo i treće mjesto plasirali su se predstavnici Bosne i Hercegovine Admir Džogović i Amar Sadović.

Izuzetno atraktivna staza, ispod stubova tamošnje uspinjače urađena je prošle godine angažmamom članova Sportsko-planinarski klub “Durmitor Adventure” iz Žabljaka i drugih zaljubljenika ovog sporta, uz podršku Nacionalne turističke organizacije. Po mišljenju učesnika veoma je zahtjevna i zanimljiva sa obiljem travnatih, zemljanih, kamenitih i djelova za izvođenje skokova.

Predsjednik Sportsko-planinarski klub “Durmitor Adventure” Boris Stijepović kaže da je ambicija da takmičenje postane tradicionalno a da planinski biciklizam kao sport na Durmitoru preraste u višednevnu manifestaciju zastupljenu sa mnogo više biciklista i biciklističkih disciplina.

Selektor u Biciklističkom savezu Crne Gore Jovan Babović izražava zadovoljstvo ovom trkom.

"Staza je odlično pripremljena. Šteta je što nije bilo više takmičara a razlog je što širom Evrope, prema UCI kalendaru, voze se bicilkističke trke. Trka na Štuoci sugurno će biti u kalendaru našeg saveza za narednu godinu a za međunarodnu scenu sprema se staza na Sutormanu", kazao je Babović.

Takmičenje na Štuocu podržali su Opština Žabljak i lokalna Turistička organizacija.

Galerija

Bonus video: