Lideri više političkih partija čestitali Dan opštine Tuzi

Poručio je da kulturni i turistički potencijali koje Tuzi i Malesija njeguju predstavljaju dragocjen resurs Crne Gore, te ohrabrio mještane da nastave putem potpune valorizacije.

2309 pregleda 12 komentar(a)
Tuzi, Foto: Shutterstock
Tuzi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.09.2023. 17:02h

Ibrahimović: Multietnički i multikulturalni sklad je najveće bogastvo Tuzi

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović čestitao je Dan opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju, odbornicima i svim građanima Tuzi uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

On je istakao da je multietnički i multikulturalni sklad najveće bogastvo tog kraja, na šta Crna Gora treba biti ponosna.

"Dobre viševjekovne komšijske i prijateljske veze i odnose među pripadnicima različitih religija, naša je zajednička obaveza da čuvamo i unaprjeđujemo i u narednom periodu", dodao je Ibrahimović.

Poručio je da je Dan opštine Tuzi prilika i da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote dali tokom oslobođenja Tuzi u Drugom svjetskom ratu.

"Siguran sam da će Tuzi u narednom periodu biti važan ekonomski resurs naše države, na dobrobit svih građana opštine”, zaključio je lider BS-a.

Bečić: Interkulturalizam nas obavezuje da unaprijeđujemo Tuzi

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Tuzi predsjedniku Opštine, Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilu Kajošaju, kao i svim građankama i građanima Tuzi.

On je istakao da nas interkulturalizam obavezuje da unaprijeđujemo Tuzi, te da u Tuzima različite etničke, jezičke i kulturne zajednice ne samo da koegzistiraju, već međusobno obogaćuju svakodnevni život.

"Neka nam ta harmonija služi kao primjer kako različitost može postati snaga koja doprinosi zajedničkom napretku i razumijevanju", kazao je Bečić.

Poručio je da kulturni i turistički potencijali koje Tuzi i Malesija njeguju predstavljaju dragocjen resurs Crne Gore, te ohrabrio mještane da nastave putem potpune valorizacije.

"Ulaganje naših, uspješnih ljudi iz najrazvijenih država svijeta u svoj rodni kraj neka nam posluži kao podsticaj da u našu kuću posvećeno ulažemo, kako nam više nikad najbolji izdanci ne bi tražili alternativu mjestu gdje su rođeni, iz najmanje turističkih, a ponajviše egzistencijalnih razloga", dodao je predsjednik Demokrata.

"Neka Opština Tuzi i dalje bude uzor raznolikosti, saradnje i napretka, na ponos Crne Gore", zaključio je Bečić.

Bonus video: