U Kolašinu upisano 20 đaka više nego lani

"Veće je interesovanje bilo za konobare nego inače, pa je na taj smjer upisano 14 učenica i učenika"

3049 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Broj đaka upisanih u prvi razred SMŠ “Braća Selić” u Kolašinu veći je za 20, u odnosu na lani. Međutim, kako kaže direktorka te ustanove Ana Šćepanović Golubović, ukupan broj srednjoškolaca nije povećan i ne prelazi 180.

U tri smjera prvog razreda upisano je ukupno 58 učenika, 20 u gimnaziju, a po 19 na smjerovima ekonomski tehničar i kombinovanom odjeljenju kuvar-konobar. Školovanje u OŠ “Risto Manojlović” ove godine završilo 68 đaka, a deset se odlučilo da srednjoškolsko obrazovanje nastavi izvan rodnog grada. Iz seoske osnovne škole u Kraljskim Barama u srednju školu u Kolašinu upisana su dva učenika.

“Veće je interesovanje bilo za konobare nego inače, pa je na taj smjer upisano 14 učenica i učenika. Dvije godine nijesmo upisivali ekonomske tehničare, već hotelsko turističke tehničare, pa je odziv i za taj smjer bio zadovoljavajući. Nažalost, nemamo primjere da je, recimo, zbog auto-puta, to jest, bržeg dolaska do Kolašina, upisan neko iz Podgorice. Naprotiv, u našu školu nijesu se upisala djeca ni iz moračkih sela ili Međeuriječja, jer oni, uglavnom, upisuju željene smjerove u Glavnom gradu”, rekla je direktorka jedine kolašinske srednje škole.

Bonus video: