Albanija: Osnovano udruženje "Montenegro" Crnogorske manjine

Osnivačkoj skupštini prisustvovao direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Tirani Đorđe Janković, predstavnik Crnogorske manjine u Albaniji, Marinko Ćulafić, počasni konzul u Skadru Sokol Hoxha, samostalni savjetnik u Upravi, Zoran Đukanović

7136 pregleda 43 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima
Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

U Skadru je održana Generalna skupština za osnivanje udruženja "Montenegro“, koje je novo udruženje Crnogorske manjine u Albaniji.

Predsjednik udruženja biće Alban Bane Seknić, iz porodice crnogorske manjine u Skadru.

Osnivačkoj skupštini, kako je saopšteno iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, prisustvovao je direktor Uprave Arben Jakupi, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Tirani Đorđe Janković, predstavnik Crnogorske manjine u Albaniji, Marinko Ćulafić, počasni konzul u Skadru Sokol Hoxha, samostalni savjetnik u Upravi, Zoran Đukanović...

Jakupi je obećao podršku udruženju "Montenegro" i crnogorskoj manjini u Skadru kroz projekte za realizaciju programa ovog udruženja.

"Predstavnik Crnogorske manjine u Odboru za Nacionalne Manjine u Albaniji Marinko Ćulafić je stvaranje ovog udruženja smatrao važnim događajem za reorganizaciju Skadarskih crnogoraca i garantovao podršku Odbora u budućnosti. Takođe, na ovom sastanku razgovarao je o novom popisu stanovništva 'Census' i koracima koji će biti preduzeti na podizanju svijesti i informisanju o ovom veoma važnom procesu za crnogorsku manjinu u Albaniji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: