Penzioneri Bijelog Polja blokirali saobraćaj u Ribarevinama, traže novac za nastavak gradnje zgrade za 12 porodica

Pored penzionera iz Bijelog Polja, protestu su prisustvovali i penzioneri iz Mojkovca i Berana, koji su istakli da je briga prema ranjivoj populaciji izostala na svim poljima

7545 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Grupa penzionera Bijelog Polja blokirala je kružni tok u mjestu Ribarevine, zbog zastoja u izgradnji zgrada za penzionere u Bijelom Polju.

Predsjednik Udruženja penzionera Bijelo Polje Milan Minić je kazao da penzioneri zahtijevaju da im se odobre sredstva za završetak radova na izgradnji zgrada za 12 porodica.

Pored penzionera iz Bijelog Polja, protestu su prisustvovali i penzioneri iz Mojkovca i Berana, koji su istakli da je briga prema ranjivoj populaciji izostala na svim poljima.

"Na ovaj način želimo da iskažemo nezadovoljstvo odnosom i ćutanjem državnih institucija na naše zahtjeve koji se odnose na životni standard penzionera i nedostatak sredstava za završetak stanova namijenjenih penzionerima. Početna sredstva za izgradnju stanova dobili smo od Fonda PIO u iznosu od 170.000, i prema projektu i reviziji, kao i prema ugovoru sa najpovoljnijom ponudom za izvođenje radova nedostaje 202.000 eura zbog enormnog povećanja cijena", kazao je Minić, dodajući da se se obraćali svim relevantnim institucijama počev od predsjdnika države, Vlade, do resornih ministarstava, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (Fond PIO).

Minić je kazao da je saradnja sa Fondom PIO kako na lokalnom tako i na državnom nivou veoma loša.

Ponovio je da penzioneri traže povećanje penzija srazmjerno rastu plata.

"Tražimo usklađivanje srednjih penzija obzirom da je dosadašnjim povećavanjem penzija došlo da izjednačavanja penzija sa 15 i 40 godina radnog staža što je apsolutno nerealno, a treba donijeti i novi zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju", zaključio je Minić.

Bonus video: