Blokirali put Nikšić - Plužine: Problem vodosnabdijevanja se ne rješava, razgovor sa Kovačevićem nije bio prijatan

Jednosatnom blokadom mještani Jasenovog Polja, Prage, Lipove ravni i Zaugline iskazali nezadovoljstvo jer se problem vodosnabdijevanja u tom dijelu nikšićke opštine decenijama ne rješava

11160 pregleda 17 komentar(a)
Sa blokde puta, Foto: Svetlana Mandić
Sa blokde puta, Foto: Svetlana Mandić

Mještani Jasenovog Polja, Prage, Lipove ravni i Zaugline jednosatnom blokadom saobraćajnice Nikšić - Plužine iskazali su nezadovoljstvo što se problem vodosnabdijevanja u tom dijelu nikšićke opštine decenijama ne rješava, ali i što je lokalna uprava, kako tvrde, ostala nijema na njihove zahtjeve.

Oni su prošle nedjelje takođe blokirali pomenutu saobraćajnicu, ali su tada vozila propuštali naizmjenično, dok je danas potpuna blokada trajala pola sata, a narednih 30 minuta su naizmjenično propuštali vozila.

Poručili su da će do srijede čekati da im se čelnici lokalne uprave obrate, a ako se to ne dogodi poručuju da će preduzeti radikalnije mjere, ne precizirajući o kakvim mjerama je riječ.

blokada puta Nikšić - Plužine
foto: Svetlana Mandić

Slavko Todorović je pozvao nadležne iz Opštine i države da dođu i uvjere se kakvog je kvaliteta kišnica koju su prinuđeni da piju, dok je Veselin Đoković podsjetio da od 2014.godine traže rješavanje problema.

Todorović
Todorovićfoto: Svetlana Mandić

Tvrdi i da su nakon prve blokade imali telefonski razgovor sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem koji, kako je istakao, uopšte nije bio prijatan.

"Ovo nije politički skup već mještani samo traže osnovne uslove za život, a u ovom slučaju je to voda", kazao je Đoković.

Đoković
Đokovićfoto: Svetlana Mandić

Slavko Todorović je istakao da ih se političare sjete samo kada su izbori, a da onda svi zaborave na njih. Kako je kazao, apsurdno je da se maltene nalaze na izvorištu odakle svi u opštini Nikšić dobijaju vodu, a da oni koji su daljeni svega 3,6 kilometara od Vidrovana nemaju vodu.

U Jasenovom Polju, Pragi, Lipovoj ravni i Zauglinama, prema njihovim riječima, živi oko 160 domaćinstava. Tvrde da bi problem vodosnabdijevanja mogao lako biti riješen jer su navodno pronađena dva izvorišta sa preko 90 litara u sekundi koji bi taj kraj snabdijela vodom. Kako su kazali obećanja i prazne priče o razvoju sela im je dosta, i sada traže konkretne poteze.

Bonus video: