Kovačević: Za vrijeme komunizma i DPS-a nisu blokirali magistralu

Mještani Jasenovog polja, Prage, Lipove ravni i Zaugline jednosatnom blokadom saobraćajnice Nikšić - Plužine iskazali su nezadovoljstvo što se problem vodosnabdijevanja u tom dijelu nikšićke opštine decenijama ne rješava

18292 pregleda 92 reakcija 76 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da nagomilani problemi postoje u svim mjesnim zajednicama u prethodnih 30 godina i da se trude da ih rješavaju postupno, u skladu sa mogućnostima

"Svi vide da mi hoćemo da radimo i da rješavamo te probleme i zbog toga žele da nam na ovakav način uskaču u dinamiku planiranih radova kako bi problemi njihovog mjesta počeli da se rješavaju prvi", kazao je Kovačević "Vijestima".

Mještani Jasenovog polja, Prage, Lipove ravni i Zaugline jednosatnom blokadom saobraćajnice Nikšić - Plužine iskazali su nezadovoljstvo što se problem vodosnabdijevanja u tom dijelu nikšićke opštine decenijama ne rješava, ali i što je lokalna uprava, kako tvrde, ostala nijema na njihove zahtjeve.

"To nije korektan način, prije svega jer se stvara utisak da su za to što neki problemi nisu riješeni u prethodnih 30, pa i više godina odgovorne sadašnje vlasti, koje nisu svuda i na svakom mjestu za dvije godine riješile ono što su decenijski problemi, a sa druge strane svako može preuzeti ovaj princip blokiranja puteva i ostalog ne shvatajući da su za sve potrebne određene procedure", dodao je Kovačević.

Iako su svi problemi koje mještani navode postojali decenijama, Kovačević podsjeća da ni za vrijeme komunizma ni za vrijeme DPS nijesu blokirali magistralu.

"Zanimljivo je kako se za nekog imaju decenije strpljenja, a u drugom slučaju se strpljenje gubi za svega dvije godine. Uskoro nas čekaju radovi na dijelu magistrale prema Jasenovom polju, a sa Vodovodom i Ministarstvom poljoprivrede razmotrićemo određene mogućnosti za taj kraj, ali ne pod pritiskom i zbog protesta nego zato što su to svakako bili naši planovi. Mi smo se posvetili selima u našoj opštini i želimo da razvijamo njihove potencijale, ali ako ovakvi načini ponašanja postanu princip to nas neće motivisati da bolje i više radimo na tim područjima", poručio je Kovačević.

Bonus video: