Milatović: Obrazovanje ključ za uspjeh, raditi na stvaranju boljih uslova za učenike i prosvjetare

Predsjednik Crne Gore učenicima poželio srećan početak školske godine

10411 pregleda 77 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poželio je učenicima srećan početak školske godine i poručio da je obrazovanje ključ za uspjeh u životu.

"Znanje koje stičete tokom školovanja podjednako je važno za ostvarivanje vaših snova i ciljeva, kao i za razvoj sposobnosti da se nosite sa svim životnim izazovima", rekao je Milatović.

On se zahvalio i učiteljima.

"Dragi učitelji, hvala vam na istrajnosti što pored svih problema u prošlosti i danas, nosite luču znanja gradeći temelje bolje budućnosti. Početak školske godine je dobar trenutak da se svi podsjetimo da samo na temelju obrazovanja i vrijednog rada, možemo izgraditi pravedno i prosperitetno društvo u kojem će svi imati jednake šanse za uspjeh", rekao je Milatović.

Milatović je apelovao na državne organe da u narednom periodu još posvećenije rade na stvaranju što boljih uslova za uspješan i kvalitetan obrazovni proces svim učenicima i prosvjetnim radnicima.

"Upoznat sam sa zahtjevima Sindikata prosvjete i štrajkom upozorenja koji se danas realizuje. Očekujem da će se sporna pitanja dalje rješavati u najboljem interesu našeg obrazovnog sistema", zaključio je Milatović.

Bonus video: