Borovinić Bojović: Škola od ogromnog značaja za formiranje ličnosti, vratiti obrazovnom sistemu društveni značaj

Velika odgovornost je na svim činiocima društva da ga dovedu do toga da učenicima druženja prođu što nježnije i bezbrižnije

4588 pregleda 49 reakcija 25 komentar(a)
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Koalicija za budućnost Podgorice
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Koalicija za budućnost Podgorice

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je đacima početak nove školske godine i kazala da dani provedeni u školi ostaju zauvijek u sjećanju i od ogromnog su uticaja na formiranje ličnosti.

Ona je takođe poželjela sreću i njihovim roditeljima kao i prosvjetnim radnicima.

"Svim podgoričkim učenicima, a posebno đacima-prvacima, kao i njihovim roditeljima, učiteljima i nastavnicima, želim srećan i uspješan početak nove školske godine, mnogo petica i ljepotica druženja", dodala je Borovinić Bojović.

Velika odgovornost je na svim činiocima društva da ga dovedu do toga da učenicima druženja prođu što nježnije i bezbrižnije

"Pred nama je obaveza da učinimo sve što je u našoj moći da obrazovnom sistemu vratimo društveni značaj i mjesto koje mu pripada i tako konačno stavimo tačku njegovu višegodišnju, pa i višedecenijsku degradaciju", dodaje se u saopštenju.

Glavni grad Podgorica, odnosno Skupština Glavnog grada, kao njegov organ, kako je kazala Borovinić Bojović, u periodu od konstituisanja aktuelnog saziva kroz različite aktivnosti pruža podršku školama širom Podogrice.

"Podsjetiću i da sam imala zadovoljstvo da predsjedavam skupštinskom sjednicom na kojoj smo jednoglasno usvojili ili odluku da se učenicima obezbijedi besplatan javni prevoz. Želim da vas uvjerim da će Gradski parlament nastaviti da doprinosi unapređenju fuunkcionisanja vaspitno-obrazovnog sistema jer je upravo u njemu budućnost naše Podgorice", rekla je predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Bonus video: