CGO: Ministarstvo prosvjete i ministar Vojinović da se uključe u slučaj razrješenja Petrovića

"CGO je i podnio, u zakonu utemeljenu, inicijativu ministru Vojinoviću da hitno formira privremeni školski odbor kako bi to tijelo u punom sastavu i urgetno odlučilo o razrješenju Petrovića", navodi se u saopštenju

3174 pregleda 1 komentar(a)
Centar za građansko obrazovanje, Foto: CGO
Centar za građansko obrazovanje, Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je pozvao Ministarstvo prosvjete i ministra Vojinovića da se na odgovoran način uključe u slučaj razriješenja direktora Pomorske škole u Kotoru, Ratka Petrovića.

To su saopštili iz CGO i dodali da su nesporni dokazi njegovog nezakonitog rukovođenja, potvrđeni i nalazom prosvjetnog inspektora uz prateći prijedlog za njegovo razriješenje, a koji, kako su naveli, iz nejasnih razloga ministar ignoriše od juna 2022. godine.

"Vojinović ima obavezu javnosti da objasni zbog čega štiti Petrovića i da li ga je isti nečim zadužio pa ga to ograničava u primjeni zakonskih nadležnosti. Takođe, ministar treba da prestane prebacivati odgovornost na druge, za sada nefunkcionalne mehanizme, kao što je to Školski odbor nepotpunog sastava", navodi se u saopštenju.

U saopštenju CGO se navodi da školski odbor Pomorske škole do kraja avgusta nije imao potuno članstvo, a da su njegovo kompleterinje pratile brojne opstrukcije, kao i da je jedan predstavnik roditelja odjednom postao predstavnik Ministarstva, a Savjet roditelja ostao bez svog predstavnika u tom tijelu.

"CGO je i podnio, u zakonu utemeljenu, inicijativu ministru Vojinoviću da hitno formira privremeni školski odbor kako bi to tijelo u punom sastavu i urgetno odlučilo o razriješenju Petrovića", navodi se u saopštenju.

Bonus video: