Opština Tivat obezbijedila poklone za sve đake prvake

Srećan početak školovanja za 280 tivatskih prvaka

2595 pregleda 1 komentar(a)
Pokloni za sve prvake u tivatskoj osnovnoj školi "Drago Milović", Foto: Opština Tivat
Pokloni za sve prvake u tivatskoj osnovnoj školi "Drago Milović", Foto: Opština Tivat

Osnovna škola “Drago Milović” u Tivtu upriličila je svečani doček za đake koji ove godine kreću u prvi razred. Prvake i njihove roditelje pozdravili su direktorica škole Slavka Mirković i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

“Danas ste zakoračali u najljepše razdoblje svog života, đačko doba. Od ovog trenutka pred vama se otvara put na kraju kojeg vas čekuju dvije najveće životne vrijednosti, a to su znanje i prijateljstvo”, rekla je Mirković, poželjevši dobrodošlicu prvacima i njihovim roditeljima.

“Znanje će vam podariti vaši učitelji. Oni su tu zbog vas i svako od njih će vam svim srcem pomoći da savladate školske zadatke, izgradite sebe i svoju budućnost", istakla je ona i pozvala đake da se druže, da grade prijateljstva i da se oslone na svoje učitelje.

Srećan polazak u školu, prvacima je poželio i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Komnenović
Komnenovićfoto: Opština Tivat

“Najvažniji stanovnici našeg grada danas stupaju u svoje školske klupe i nadam se da će iz njih ponijeti svoje najljepše uspomene, prije svega u druženju, a onda i u učenju. Opština se potrudila da obezbijedi koliko toliko bolje uslove za vaše prve školske godine. Nadamo se da ćete do kraja svog osnovnog školovanja, a i prije, ući u novi školski objekat", rekao je on.

Osnovnu školu “Drago Milović" ove godine upisalo je 250 đaka prvaka, uključujući i područne jedinice u Gradiošnici i Donjoj Lastvi.

Početak školske godine u OŠ 'Drago Milović' u Tivtu
Početak školske godine u OŠ "Drago Milović" u Tivtufoto: Opština Tivat

U Donjoj Lastvi ove godine formirana su dva odjeljenja prvih razreda, dok je u Gradiošnici formiran jedan razred prvačića. U OŠ “Branko Brinić” u Radovićima upisano je 29 prvaka i formirana su dva odjeljenja. Opština Tivat i ove je godine pripremila oko 280 poklon paketića za sve prvake u Tivtu, dok je besplatne udžbenike obezbjedilo Ministarstvo prosvjete.

Dočeku prvaka u centralnoj tivatskoj školi prisustvovala je i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković Vidojević.

Bonus video: