MERT: Na sajtu ministarstva postavljena nova stranica "Prijavi korupciju!"

"Pružene su informacije o tome kako novoformirano Odjeljenje za integritet (protiv korupcije) postupa sa prijavama, uključujući prijave od strane “zviždača” i svih onih koji primjećuju korupciju u svom radnom okruženju ili među zaposlenima Ministarstva", navodi se u saopštenju

2402 pregleda 0 komentar(a)
Nova stranica Odjeljenja za integritet "Prijavi korupciju!, Foto: Printscreen
Nova stranica Odjeljenja za integritet "Prijavi korupciju!, Foto: Printscreen

Na zvaničnom sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma nedavno je postavljena nova stranica Odjeljenja za integritet "Prijavi korupciju! - Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma (www.gov.me)", saopšteno je iz tog ministarstva.

"Na ovoj stranici, u preglednom i lako razumljivom formatu, možete pronaći informacije o oblastima kojima se Odjeljenje bavi. To uključuje borbu protiv korupcije i svih oblika neetičkog i neprofesionalnog ponašanja među zaposlenima u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma", navodi se u saopštenju MERT-a.

Na toj stranici, kako su kazali iz ministarstva, takođe možete saznati više o pojmu korupcije na globalnom nivou, kako se ona javlja i kakve negativne posledice može imati na našu ekonomiju.

"Pružene su informacije o tome kako novoformirano Odjeljenje za integritet (protiv korupcije) postupa sa prijavama, uključujući prijave od strane “zviždača” i svih onih koji primjećuju korupciju u svom radnom okruženju ili među zaposlenima Ministarstva", navodi se u saopštenju.

Prijavljivanje korupcije nije samo pravo, kazali su iz MERT-a, već i obaveza svakog zaposlenog u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

"Na veb stranici se detaljno objašnjava kako možete prijaviti korupciju putem preporučene pošte, elektronske pošte na datu e-mail adresu, usmenom izjavom koja se bilježi potpisuje ili čak anonimno, ako osoba to želi. Takođe, pružene su kontakt informacije putem zvaničnih mobilnih i fiksnih telefona. Ova veb stranica je dostupna i na engleskom jeziku, kako bi se ispoštovali svi međunarodni standardi u ovoj oblasti", saopšteno je iz MERT-a.

Bonus video: