Šanta Panta održao koncert “Za ptice i petice" za najmlađe Nikšićane

Radojica Stanković, dječji glumac i zabavljač, 35 godina uljepšava djetinjstva i sastavni je dio života mnogih generacija

2949 pregleda 46 reakcija 2 komentar(a)
Šanta Panta održao koncert “Za ptice i petice, Foto: Ivan Lončar
Šanta Panta održao koncert “Za ptice i petice, Foto: Ivan Lončar

Radojica Stanković koji je u živote mališana prije tri i po decenije ušao kao Šanta Panta, sinoć je u gradskom parku održao koncert “Za ptice i petice” namijenjen najmlađim Nikšićanima. Koncet u čast predškolaca i školaraca poklon je Šante Pante i njegovih drugara, nevladine organizacije (NVO) “Pandurica”i kafe bara “Kod parka”.

Radojica Stanković, dječji glumac i zabavljač, 35 godina uljepšava djetinjstva i sastavni je dio života mnogih generacija. Uz njega pjevaju i vesele se i djeca i roditelji, a on i dalje priča priče za laku noć, bajke uz koje se odrasta, pjesme uz koje se ne stari. On je i dalje neumorni junak djetinjstva.

Glumu je učio od Bogoljuba Bobana Petrovića (glavna uloga u filmu Živka Nikolića “Jovana Lukina”), ali i od Mire Banjac, Branka Milićevića (Branko Kockica), Dragana Radulovića. Prije 15-ak godina je na Festivalu glumaca i pjevača za djecu “Krasnaja plošćad” u Moskvi, ponio titulu najboljeg dječijeg glumca na svijetu.

Imao je skoro 6.000 nastupa širom zemlje i inostranstva, među kojima veliki broj humanitarnih koncerata.

Zastupljen je u udžbenicima za osnovnu školu, izdao je dvije kasete, sedam CD-a, tri DVD-a i ostvario 2.000 emisijica za najmlađe. Na koncertu koji je imao u SC ‘Morača’ bilo je prisutno 7.000 ljudi, sedam puta je u Nikšiću uspio da okupi po 6.000 posjetilaca, u Bijelom Polju i u Beranama po 3.000. I dalje nastavlja da drži koncerte, pjeva i piše, druži se sa mališanima, ali i odraslima, ističući da ljubav i dobrota mogu da promijene svijet.

Bonus video: