Green Home: Prekršajna prijava protiv Čogurić je pokušaj da se smanji pritisak ekoloških aktivista na institucije

"U krajnjem, ovo je iskrivljena slika stvarnosti koju živimo a u kojoj se u odgovornost prebacuju na one koji reaguju na problem", kazali su iz Green Home organizacije

4649 pregleda 2 komentar(a)
Green Home, Foto: Green Home
Green Home, Foto: Green Home

Pokretanje prijave protiv ekološke aktivistkinje je zapravo odbijanje da se prihvati uloga koju komunalna policija ima u spriječavanju nelegalnog odlaganja otpada, kazali su iz nevladine organizacije Green Home.

Komunalna policija juče je u Nikšiću je pokrenula prekršajnu prijavu protiv ekološke aktivistkinje Ivane Čogurić iz Ekopatriotizma.

"Umjesto da razumije protest i revolt građana, i učini sve što je u nadležnosti Komunalne policije da spriječi nelegalno odlaganje otpada širom Crne Gore, Komunalna policija u Nikšiću je pokrenula prekršajnu prijavu", navode iz Green Home organizacije.

Pokretanje prijave je, prema njihovim riječima, pokušaj da se smanji pritisak koji ekološki aktivisti vrše na institucije u skretanju pažnje da je stanje u oblasti upravljanja otpadom "poražavajuće".

"U krajnjem, ovo je iskrivljena slika stvarnosti koju živimo a u kojoj se u odgovornost prebacuju na one koji reaguju na problem", kazali su iz Green Home, te pozvali komunalnu policiju Nikšića i predstavnike Komunalne policije drugih gradova u Crnoj Gori da razumiju i prihvate svoje nadležnosti.

"Pozivamo ih da reaguju na nelegalno odlaganje otpada tako što će pisati prijave i kažnjavati one koji u kontinuitetu zagađuju životnu sredinu", rečeno je iz ove organizacije.

Sigurni smo da će Ivana i drugi ekološki aktivisti nastaviti da vrše pritisak na institucije i svojim aktivnostima i performansima skretati pažnju na probleme. Problemi u oblasti upravljanja otpadom su defakto prisutni, a predstavnici institucija, uključujući Komunalnu policiju ih ne riješavaju.

Bonus video: